2018. június 17., vasárnap

Vikingane – Norsemen s01 & Made in Abyss s01 & Atlanta s02 & Young Sheldon s01


Istenem… hát… azt hiszem… hogy ez a pillanat is eljött. Nem akartam, hogy eljöjjön, nem vártam – mégis itt van. Sajnos.

Most először (és bízom benne, hogy utoljára…) kénytelen leszek meglehetősen… „szókimondó”… olykor vulgáris kifejezésekkel illetni egy sorozatot, mert olyan szinten felidegesített, hogy képtelen vagyok róla másként nyilatkozni.

Egyébként is, a most következő rivjúban a nekem nem tetsző sorozatokról fogok reflektálni – ám az egyik konkrétan a „trash” kategória. A legalja. :-PPPPP

Szeretem azzal hitegetni magam, hogy értem, művelem, és szeretem is a tréfát, alapvetően egy humoros fickó vagyok, aki képes nagyon sok (olykor rossz, sötét) dologban is meglátni a viccet.

De ahol nagyítóval sem találom (pedig magát „humorosként” definiálja), ott felmerül bennem némi hiányérzet… sőt, mivel tisztelem is a humort, a „jó”(!!!) humort, ezért ilyen esetekben a harag is elönt.

Próbálok disztingválni, de tudom, hogy mindenhol nem fog menni, ezért az erre érzékenyebbek csak saját felelősségükre haladjanak tovább. Előre is elnézést kérek. :meaculpa:


Vikingane – Norsemen s01
 

Ez egy faszság. (Ezt találtam ki az olvasók érzékenységének védelmére. Nem feltétlenül javaslom mindenkinek az elrejtett szöveg felfedését. :sör: )

Ez egy bárgyú, ótvar gagyi, ami azt hiszi magáról, hogy vicces, miközben inkább kínos, kényelmetlen, és kellemetlen, és spontán szégyenérzetet vált ki az egyszeri nézőből.

Olyan, amikor összegyűlik egy halom humortalan, savanyú jóska, keserű navos és/vagy kádéenpés, és elkezdenek „viccelődni” – de abban semmi nincs, ami egy normális ember számára vidámságra adhatna okot.

A gimiben volt egy fizikatanárunk, egy fanyar, keserű, alapvetően rosszindulatú fickó. A „humora” olyan volt, mint amikor a hóhér „viccelődik” a halálraítélttel a bitófa alatt. :-PPPP
Úgy hiszem, valahogy ő lehetett itt a showrunner. :-PPP

Mintha olyan norvégok írták volna az egészet, akik gyűlölik és konkrétan megvetik a viking őseiket, és úgy kezdtek hozzá ehhez az egészhez, hogy hülyét csinálnak belőlük és teljesen lejáratják őket.

Gratula: sikerült. Nyomorultak. :-PPP

Itt basszus a harcos vikingek teljesen lúzerek: a viking hierarchia legalján állnak, mert annyira gyökerek, hogy mindenki(!) más fölöttük van.

Versek elemzése során (hja bizony, olyan is van ám benne!) élvezettel csinál belőlük hülyét az entellektüelek szűk köre.

A főnök konkrétan egy művészetpárti buzeráns. A szó legnemtelenebb értelmében.

Kíváncsi voltam, hogy hova tudják/merik ezt fokozni? Meddig merik elvinni ezt a poénnak látszó lószart?!

Hát bonyek: elvitték a falig. A trágyadomb legaljáig.

Megtalálják a fából faragott dildógyűjteményét. És az állatbőrre rajzolt homopornó képét.



És végül – nyilván csúcsjelenetként –, amikor női ruhába van öltözve, magáévá teszi egy ellenséges viking harcos, amiben teljes odaadással vesz részt.


Hát igen, ilyen vicces buzik voltak a viking törzsfők akkoriban. :-PPPPP

De persze a heteroszexuális vikingek is megkapják a magukét: gyakorlatilag nincs közöttük egy olyan férfi sem, aki magáévá tudna tenni egy nőt: mindegyik kifogásokat keres, vagy szimplán csődöt mond.

Hát persze. Így van ez. Vicces. (Nem.) :-PPPPPPP

A legutolsó disznóólban tartott rabszolga is okosabb a legerősebb vikingnél, de a ripacs színész és mutatványos vásári komédiás szintjén álló, magát entellektüelnek tartó, tenyérbemászóan hülye rabszolga még a falu vezetését is átveheti, hogy aztán a vikingek beolvasztott fegyvereiből installációt készítsen.


Az első rész halványan humort is tartalmazott, és úgy voltam vele, hogy lesz majd jobb is – de csak rosszabb lett. Egyre rosszabb. :-PPP

És az utolsó két részre elértük a bányászbéka seggének legalját.


Itt nem kínos viccekkel operáltak, mint Ricky Gervais és Stephen Merchant, hanem konkrétan szánalmas kínlódással. Mint amikor összeállnak a műkedvelő hagyományőrzők, és kocsmai szinten „humoralizálni” kezdenek. :-PPP

Szerintem ez a sorozat megalázó volt a színészek, és a nézők részére is. És nem viccet csinált a viking őseikből, hanem konkrétan meggyalázta őket.


Made in Abyss s01



Én kérek elnézést.

Általában kissé mindig kínos, amikor Katicám észreveszi, hogy animét nézek…

…de most én is annak éreztem. :-///

Nem elég, hogy „chibiskednek” benne (sikoltozó lelkesedéssel visonganak), hanem sokszor olyan szexista helyzetbe hozzák a gyerek(!!!) szereplőket, hogy tényleg kínban, szemforgatva feszengtem, és csak reménykedtem, hogy Katicám épp nem fogja látni. :-///

És közben egyre mélyebbre megyünk az Abyss-ba, és egyre véresebb, ocsmányabb, gyomorfelforgatóbb lényekkel, eseményekkel szembesülünk.

Mint például az orrán-fülén-száján vérző kislány – vagy az egyik gyerek karjának amputálásába belevágó másik gyerek – vagy a Mitty-szörny, amitől konkrétan a hányinger kerülgetett…

Ha ez az idei év egyik felfedezett („legjobb”) animéje – akkor tudni sem akarom, hogy milyen a legrosszabb.

Egyszerűen: beteges volt. Aberrált.


Atlanta s02



Az első évad után rögtön vágtunk bele a másodikba, annyira tetszett!

…aztán a hatodik, hetedik és nyolcadik részek annyira szarok lettek, hogy közös megegyezéssel letettük a sorozatot. :-PPPP

A hatodik rész a Psycho-tribute, a hetedik rész a női különítmény szánalmas-kínos bulizása, a nyolcadik… azt már végig se néztük, mert torkig lettünk vele.

Én nem tudom, hogy hová tűnt az első évad jópofasága, karikírozó képessége, újszerűsége.

Elsatnyult, eltunyult, eltompult, elveszett…

Beszélni sem érdemes róla. :-(((((


Young Sheldon s01



Gondoltuk: akkor jöjjön valami vidám! Az ifjú Sheldon kalandjai! :-)))

Az első rész vicces volt. A második jópofa. A harmadik aranyos. A negyedik kedves, bájos, szerethető… Olyan elnézegetős.

És itt rá is húztuk a redőnyt. :-PPP

Mert nekünk ez marha kevés. Hogy „elnézegetős”. :-///

Sokkal jobb cuccok is vannak a pályán (bár a fenti felsorolás épp nem erősíti meg ezt…), minthogy ilyenekkel töltsük az időnket.

Igen, erre a részenkénti 18-20 perc is sok. Életrabló. :-PPP



Hát igen, elmondhatom, hogy jó sok szarba belenyúltam mostanság.

Fusztrál is, nem tagadom. :-PPP :-/// :-OOO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése