2015. július 13., hétfő

Mr. Robot s01e02-e03 & Zoo s01e01-e02 & Complications s01e01-e02 & Dark Matter s01e03



Mr. Robot s01e02-e03


Oké, megadom magam. :sör: Már a második rész megfogott, de a harmadik végképp maradásra késztetett. :respect:

Ez tényleg egy remek sorozat, és számomra csak azért nem a nyár legjobbja (egyelőre…), mert szerintem a Zoo is iszonyat erős felütést produkált, és mindkettő egyformán tetszik.

Hja, persze, ott a The Brink is… Lényeg a lényeg: elég erős mezőny jött így össze, nyárra. :thumbsup:
:-D

Rami Malek (aki számomra jobbára… ööö… ne szépítsem: pontosabban, _teljesen_ ismeretlen volt eddig) baromi jó főkarakter: a kapucnis pulcsija, a zavarodottsága, az érzékenysége, az elhúzódása, a begubózása – mind-mind hitelessé teszik.

Christian Slater pedig, mint főkavarnok, mindenre és mindenkire nagy ívben tevő Mr. Robot, csak úgy lubickol a szerepben. :sör:

Imádom, ahogy Elliot (Rami Malek) narrálja a történetet, imádom a fejben elhangzó eszmefuttatásait, és a beszólásait – és egyelőre baromi jól kevergetik a történet kártyáját. :respect:

A két „negatívum”: szerintem Wellick (Martin Wallström), feltörekvő főgonosz karaktere kissé túl van tolva… „hogy ez mindent bevállal, és hogy micsoda pszicholólábvég, ez aztán a gátlástalan-kíméletlen überellenség!”. :-P :-///
…és Parker (Ben Rappaport – akit a nagy kedvenc Számkiszervezett című, sajnálatosan csak egy évadot élt sorozatban szerettem meg! :-))) ), mint munkatárs, gyermekkori szerelmet „elvevő” ficsúr – ő meg pont olyan súlytalan-semmijen… :-///

De tőlük függetlenül vagy éppen velük együtt (is) nagyon jó a sorozat! Bízom benne, hogy tartani fogja a színvonalat. :sör:


Zoo s01e01-e02


„For centuries, mankind has been the dominant species. We've domesticated animals, locked them up, killed them for sport. But what if, all across the globe, the animals decided, "No more"? What if they finally decided to fight back?”

Bakker… :sör: :sör: :sör:

Nekem nagyon bejött az első két rész. :respect:

A fenti szvsz zúzós bevezető után már megállt bennem az ütő, és arra gondoltam – ez nagyon jó felütés!

És az is lett. :thumbsup:


A sztori remekül csavarodik – és ebben bizonnyal jó része van annak, hogy James Patterson és Michael Ledwidge azonos című sci-fi thrilleréből készült sorozatról van szó, szóval, nem „kreatív íróstáb” gründolja össze részről-részre, a nézettség, és az „Aggódó Szülők” az „Unatkozó Háziasszonyok”, meg az „Ráérő Idejükben Mindent és Mindenkit Fel- és Bejelentők Szabadidős Szakszolgálatának” visszajelzései alapján… :-PPP

És ami a döbbenet, hogy eddig minden egyes szereplőt szeretek, értük szorítok, és a különálló történetszálat egyformán izgalmasak és lekötnek. :sör:
(Nem akarok állandóan Havas Jon jeleneteihez lapozni… ;-) )


James Wolk, Christen Connolly, Nonso Anozie, Nora Arnezeder, Billy Burke
:respect:

Oké, most úgy tűnik, hogy a harmadik részre elhagyják Afrikát, ahol ugye, a vadállatok tömegesen vannak jelen, ami eleve ad aggodalomra okot – azaz állandó a feszültség –, de bízom benne, hogyha tényleg átmennek Japánba (ahogy tervezték a rész végén, de persze, még bármi lehet…), ott sem leszünk híján az izgalmaknak. :sör:

Egy szó, mint száz, eddig nagyon odapakolta magát a Zoo is – és nálam versenyben van a „2015 Nyarának Legjobb Midseason Sorozata” címéért. :cool: :-D



Complications s01e01-e02


Baszki… :-/

Így kellett az utolsó 30 mp-re(!!!) elcseszni egy remek élményt – és elérni, hogy kaszáljam az egész sorozatot. :-PPP

Illetve nem is akkor "cseszték el", hanem akkor derült ki, hogy mit akarnak kihozni belőle. :-P

Mert a Complications első két része (illetve, a nyitó duplarész) egy remek élmény, egy igazi adrenalinpumpa (kb. hajnal fél 1-ig néztem, kiguvadt szemekkel…!), és végére odatett egy nagy pacát a „kreatív íróstáb”, mint a mesterszakács a Gourmand-díjas ebéd végén, egy kis darab kutyaszart, a desszert tetejére… :-OOO :-PPP

Ha vinnénk tovább (de nyilván viszik is, szóval, rosszul fogalmaztam), tehát, ha _csak_ az lenne továbbra is a feszültségforrás, hogy a dokinak (Jason O’Mara) mindenáron meg kell vége védenie a néger kissrácot az ellenséges bandától, meg a hatóságoktól is, akkor nézném rogyásig.

De, ha az lesz a koncepció, ami az utós 30 mp-ben kiderült, miszerint „baszki, megint megöltünk valakit – de persze őt is jogosan! – és most azt is helyre kéne hozni valahogy, miközben a kis néger srácot se nyírja már ki senki”, az nekem már: sok(k).

És winnie kritikáját/ajánlóját olvasva a sorozatjunkie-n, nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez csak fokozódni fog, mert:

„spoilerezni nem akarok, azt viszont el tudom mondani, hogy két tűz közé szorulva, az életveszéllyel dacolva a két főhős nagyon ért ahhoz, hogy rossz döntéseket hozzon. Jót akarnak, csak nem túl profik, így azzal, amit csinálnak egyre nagyobb és nagyobb szószba kerülnek, amiből csak egyre komolyabb következményekkel lehet kimászni, s eközben a körülöttük lévő világ is kezd összeomlani.”

Na: ez az, amire nem vagyok kíváncsi. Köszönöm. :-///

Sajnos, ez viszont nem az én sorozatom lett. :-(


Dark Matter s01e03



Oké, valahol úgy érzem, hogy guilty pleasure... de akkor is be kell vallanom, hogy tetszik. :-)

Valahol-valahogy igenis tetszik – minden hibája ellenére. :sör:

Nosztalgikus "Firefly-feeling" – Three (Anthony Lemke) szerintem tisztára Jayne Cobb (Adam Baldwin), de ez a "hommage-tribute" bejön. Nagyon is. :sör: :-)))

A hazugságvizsgálós jelenetén nagyon jókat vidultam. :-)))


"– This is gonna influence the test!
– Just try to relax
– Seriously? With Twitchy Fingers over here?
 – If you shoot him you may skew the results."
:-D

Nem tudom... azt nem mondom, hogy kezdem megszeretni őket... de határozottan érdekel a következő rész is, szóval... egyelőre nem is kell ennél több. :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése