2018. április 25., szerda

Den of Thieves – Gengszterzsaruk & Buhera mátrix & 12 Strong – 12 katona


Egy jó film – meg egy, ami jó _lehetett volna_ – és egy, amit kár volt leforgatni… :-/


Den of Thieves – Gengszterzsaruk


A végén arra gondoltam, hogy ez a „Heat – Szemtől szemben” és a „The Usual Suspects – Közönséges bűnözők” szerelemgyereke (érdekes, hogy mindkét említett film 1995-ben készült…).

És ez nekem bejött. :sör:

Meg sem éreztem a monstre, 2 óra 28 perces játékidőt: annyira lekötött, annyira érdekes és izgalmas volt, annyi remek – fenyegető, férfias, macho – karakter sorakozott fel benne, hogy teljesen hitelesnek találtam mind bűnözői, mind rendőri szinten: és az elejétől fogva érződött, ha ezek egyszer úgy igazán felállnak egymással… ott kő kövön nem marad. :sör:

És így is lett. :thumbsup:

Pablo Schreiber-t az American Gods után újra megtalálta egy hálás, kemény legény szerep: és rohadtul jól állt neki. :sör:
 

Gerard Butler pedig nagyszerű volt, mint törvényeket és irányelveket nem tisztelő főzsaru.

Amikor pedig ezek ketten egymásnak feszültek, abból valami rohadt jó adok-kapok jött ki. :sör:

Mondjuk, hogy Gerard Butler nincs 300-formában, az abból elég nyilvánvaló volt, hogy a szénné gyúrt Pablo Schreibert egyfolytában félmeztelenül mutogatták – Gerard meg állandóan nyakig volt öltözve… :-P :-/

Mindegy: ettől még érezte az ember, hogy tökös csávó – csak a kontraszt elég nagy volt.

Igazából csak a film után két nappal jöttem rá arra, hogy a történet szempontjából teljesen irreleváns volt, hogy Butler mit huzakodik a filmbeli feleségével: végig vártam, hogy „hopp!” egyszer csak értelmet (távlatot) nyer a családi vonal… de nem történt ilyen áttörés.

Talán így próbálták ellensúlyozni, hogy hiába remek nyomozó, ha közben szar férj és csapnivaló apa… nem tudom. :-P

De az biztos, hogy a kevesebb több lett volna belőle, mert a családi háttérdráma nem vezetett sehova.

Ettől függetlenül remek kis film lett a Den of Thieves. Meglepően remek. :sör:


Én csak egy „agyatlan akciófilmet” vártam – és kellemesen meglepődtem, amikor kiderült, hogy nagyon is van „agya”. :thumbsup: :respect:


Buhera mátrix


Régi adósság/elmaradás került bepótolásra.

És ismét bebizonyosodott, hogy amiért valaki remek stand up komikus, remek kabarészerző – azért nem biztos, hogy egy filmet is tető alá tud hozni a gegjeivel.

Én _imádom_ Litkai Gergelyt. Nagyon bírom az egyedi, entellektüel humorát, jellegzetes előadásmódját – úgy az egész csávót, ahogy van. :-) :sör:

Ám a három etapra osztott film (Sejsze, Vízóra, Vezetési órák) sajnos nem sikerült egyenletesen minőségűre – még a meglehetősen rövidnek mondható, 77 perces játékidő ellenére sem. :-/

Nálunk csak az első etap (Sejsze) okozott osztatlan sikert, és felröhögéseket – a második kettőt… szerintem inkább javarészt untuk. :-PPP

Túltolt, már nem humoros, inkább idegesítő helyzetek, végletekig kifacsart szituációk: amik lehet, hogy mikrofon előtt előadva (5 perc alatt) derültséget okoznak, de 25-30 percre elnyújtva… hááát… már nem annyira viccesek.

Egy kivételével remek színészi játékot láthattunk végig – de az az egy sajnos rendesen mellément: Tóth Orsolya. :-/// Végig az volt a meggyőződésem, hogy ő Litkai Gergely egyik civil barátja, és teljesen amatőrként van jelen – barátságból.

Nos… ez nem így van. :-P Nem tudom, hogy esetleg a forgatás és a film volt számára ennyire érdektelen, hogy minimális beleélés nélkül, gyakorlatilag kívülállóként mondta el a mondatait, vagy valami egészen más miatt volt indiszponált és érdektelen, de végeredmény szempontjából nem is érdekes. Fájdalmasan kilóg a remek szereplőgárdából. :-///

Összegezve sajnos azt kell mondjam: nagyon jó nevek jöttek össze ebbe a filmbe – mégsem sikerült egy nagy durranást („Nagy durranást”, érted?! ;-) :-) ) összehozni.

Kicsi és savanyú. De a miénk! :-/// :-PPP


12 Strong – 12 katona


Erről aztán semmi kedvem nincs írni – de igazából nincs is mit. :-PPP

Egy marha gyenge „amcsi, katonás, hősfilm”. Senkit nem szerettem meg benne, senki nem érdekelt.

Igazi idő- és életrabló. :-PPP


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése