2018. március 24., szombat

Pofizmus - Borat szülőföldjének ajánlva: Dziękuję

Most, hogy (újabb...) történelmi vereségen van túl a magyar futball válogatott, a FIFA ranglistán 136. helyen álló Kazahsztán ellen – joggal felmerülhet bennünk a kérdés: ez már a legalja… vagy még mindig nem?! :-/ :-P :-O –, eszembe jutott egy kb. éppen 20 évvel ezelőtt(!!!) írt kis… hm… „szösszenetem”, amit 1998-ban (valamikor augusztus-szeptember környékén, a vébé után) elküldtem a Sport Plusz újságnak, ahol nem sokkal később az „Olvasói levelek”, vagy „Olvasóink írták”(?) rovatban meg is jelent (szerencsére, szerkesztve, mert bevallom… túlírtam kissé :-) szóval, köszönet érte :sör: ).


Nagyjából emlékszem rá, de azért nem idézném fel séróból – ám szerencsére nem kell, ugyanis a novellás füzeteimbe írtam be a piszkozatot, amit most lelkesen előkotortam. :-DDD

A fotók minőségért elnézést, majd még próbálok jobbat készíteni a telefonommal, de addig is – íme.
(Áptudata: Most már talán sikerült jobb képeket feltöltenem. :sör: )







És engedelmetekkel pár részt be is idéznék, csak úgy, a hangulat kedvéért. ;-)

Pofizmus

„/Részlet a Pigmeus Focilabdázó Szövevény egyik ülésének jegyzőkönyvéből/

Kiss Ördögh Belzebúb: Tisztelt szaktársak, álszaktársak, műkedvelők, és ötletgazdák! Csak egy-két apró észrevételem lenne mai témánkkal kapcsolatban. Először: már azzal a felvetéssel sem értek egyet, hogy változtassuk meg a Pigmeus Nemzeti Bajnokság I. osztályának nevét. (…) Másodszor: ha mégis muszáj nevet változtatni, akkor NEM javaslom az eddig elhangzott „Professziónikus”, „Professzónikus” és „Szuperszónikus” neveket. Kifejezetten ellenzem a sokak által javasolt „Professzomániákus Pigmeus Nagyon Bajnokság” elnevezést. Ellenben javaslom a „Kutyaütő”, „Lelketlen Labdakergető” (…) neveket. Szeretném, ha a tisztelt jelenlévők megfontolnák a ránk legjobban jellemző „Ég a Pofánk, de Nálunk ezt Csúfolják Focilabda Bajnokságnak” nevet, ami után ne római egyes álljon, hanem arab nulla. (…)

Tisztelettel felhívom szíves figyelmüket arra a szégyenteljes esetre, amikor a „Megverhető Ellenfelek Után Kutató Különleges Kommandónk” 10 év keresés után megjelent itthon az őskori szinten megrekedt, mindeddig a világtól elzártan, egy mocsárban élő, úszóhártyáslábú hanyistókok tizenegy, járni is képes válogatottjával. Ezek a teremtmények ideérkezésükig még labdát sem láttak!
A többi már történelem: a hanyistókok nemzetközi porondon ellenünk rúgták ELSŐ góljukat. Ez nem lett volna baj, ha nem rúgnak mellé még ötöt, ugyebár. A mi fiaink meg egyet. Azt is mellé.
De ez sem lett volna baj, ha önök, uraim, nem kardoskodnak a visszavágó mellett! Most kérdem én, kellett ez nekünk?! Úszóhártyás Hanyistókok – Pigmeus Istenek 12:1 Rajtunk röhögött a fél világ. A világranglistán meg úgy lecsúsztunk, hogy a helyezési számunkat lefejelik a vakondok.
(…)”

Hááát… asszem, ennyi. Ezt írtam majdnem pontosan 20 (húsz!!!!) évvel ezelőtt. :eeekkk: :-OOO

Most meg a szotyolaköpködő, megalomániás stadionépítő, PIKO-díjas kisvasútnyújtó, a putyinpóráz szögekkel kivert nyakörvét viselő nagymesterünk árnyékában ránk ragyogott – a feneketlen sötétség.

Ami a vezetők fejéből a focira vetült, persze. :-PPP

Erre már csak azt lehet mondani, hogy… Dziękuję
:-PPP






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése