2016. december 25., vasárnap

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency s01




Mi a fene van itt, kérem…?! Év végére gurítunk egyre jobbakat sorozatfronton…?! Hogy szépen saját dugájába dőljön a jól eltervezett 2016-os toplistám…?! Így kicseszni az emberrel… :-OOO

Hát rajta csak, toljátok ezerrel!!!
:-DDD

Istenem… Mekkora atomállat „mind blowing”, „mindfuck”, mind(en) egyes jelenete…! :-)))

Kezdem azzal, hogy én nagyon nagy rajongója voltam/vagyok a BBC 2010-2012 között leforgatott négy (mindössze négy, hogy a fene enné meg…!!! :-OOO ) részes minisorozatának, a Dirk Gentlynek, amit Stephen Mangan és Darren Boyd fémjeleznek. :sör: :thumbsup:

Szóval, amikor megláttam, hogy a BBC America is készít a témában egy „replikát”… hááát… nem kicsit anyáztam őket úgy a magam keresztényi csöndességében. :-P ;-)

Mert rohadt fontos, hogy nektek mindenből legyen egy amerikásított verzió, mi?! Mert töri a fületeket, ha nem „jenkiül” beszélnek egy filmben…?! :-OOO :-PPP

Ezért egy darabig keményen ignoráltam a próbálkozást… de aztán lassan (na… azért nem annyira _lassan_...) beadtam a derekamat, és rárepültem a témára: természetesen azzal az erkölcsi fölénnyel és el nem ítélhető céllal (:-P), hogy majd jól lefikázom.

És ezzel a derék, gépromboló, boszorkányégető filozófiával eléggé ordenáré módon estem pofára, gondolhatjátok… :eeekkk:

Mert egy elképesztően bitang jó, mind… izélő, agyeldobós, elmeőrült, zseniális ökörmarhasággal találkoztam, aminek ittam minden szavát.


Gondoltam: ki a franc az a Samuel Barnett…?! Ki lesz az a nímand, aki Stephen Mangan szerepét elbitorolja?!

Nos… mea maxima culpa. :sör: Samuel Barnett rohadt jó, mint Dirk. :respect: Oké, nekem kicsit „Sheldon Cooperes” a figura – de mivel Sheldont is igencsak csípem, ezzel semmi bajom nincs. :sör:


Néztem a stáblistát: Elijah „Frodó” Wood lesz Dirk társa…?! Piha… :-PPP Darren Boyd meg szétröhögi majd a vakbelét. :-PPP

Erre bonyek… „Frodó” működött! Én nem „Frodó”-ként: hanem Todd Brotzmann-ként!


„Na, ne csináljátok már…! – gondoltam kissé kétségbeesve. – Sebaj! Majd a többi (mellékes)karakter lesz egy nagy (amcsi) nulla, ha-hááá…!”

„Drat, drat and double drat!” – hogy klasszikust idézzek. ;-) :-)))

Bitang jó, elképesztő és jószerével feledhetetlen mellékszereplők _sokasága_(!!!) vonult fel a sorozatban…!!!! :amazing:

Amanda (Hannah Marks), mint Todd beteg tesója – egyszerűen imádnivaló.


A gyönyörű, madárfészek hajú :-) Farah (Jade Eshete) egyszerre halálos és vonzó.


Bart (Fiona Dourif) és Ken (Mpho Koaho) „csapata”, a téboly és a józanság – igazi madness voltak.

Estevez (Neil Brown Jr.) és Zimmerfield (Richard Schiff), valamint Col. Scott Riggins (Miguel Sandoval) és Sgt. Hugo Friedkin (Dustin Milligan) párosai mind-mind elképesztően poénos, ütős kettősök! :-)))

Gordon Rimmer (Aaron Douglas) marha jó főkavarnok. :sör:

De a legnagyobb kedvenceim: The Rowdy 3mind a négyen! :-DDD
 

Martin (Michael Eklund), Cross (Zak Santiago), Vogle (Osric Chau), Gripps (Viv Leacock)

A szálakat meg olyan jól kavarják és csavarják, hogy minden egyes rész végén az ember fogta a fejét, hogy: WTF…?! És már nyomta (volna) a következőt!

Egyetlen egyet „rovok fel” a sorozatnak: az utolsó rész legutolsó perceit.

Mert nekem nagyon jó volt, és jól esett a lelkemnek, hogy mindenkinek akadt egy-egy megnyugvó, szinte már-már boldog pillanata – nagyon élveztem, nincs erről mit beszélni.

Erre beletenyereltek _mindenki_ életébe úgy, hogy… csak na. :-/// Hogy felvezessék a második évadot. :-PPP

Néztem volna enélkül is a folytatást, csesszétek meg…!  :-OOO

Na, mindegy. :-P

Ettől függetlenül azt hiszem… 10/10-es élmény volt, hogy a fene enné meg ezeket az amerikai rimékeket. :-P :-)))) :sör: :respect:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése