2016. január 23., szombat

The Frankenstein Chronicles s01 & 45 Years – 45 év & Spectre – A Fantom visszatér & 400 Days



The Frankenstein Chronicles s01

Kicsit nehezen néztem végig, ugyanis Karácsony tájékán nem nagyon volt kedvem ezzel az eléggé „belemenős” sorozattal tölteni a napjaimat: de most már sort kerítettem az utsó két részre is.

Egy hat részes „évadot” nem nagy kunszt letudni, szóval, nem éreztem a dolgot „kényszerű munkának” – főleg azért, mert a feszültséget is remekül tudta tartani-fokozni. :sör:

Ráadásul Sean Bean – az Sean Bean. :respect:


Az első rész remek, gyomorba vágó felütéséről megemlékeztem a blogon, ám a második és a harmadik epizód már lassabb mederben folyt-folydogált, amit azért visszalépésként értékeltem.
:-/

Egy hat részes mininél nem feltétlenül érdem, ha azt érzi az egyszeri néző (vagy legalábbis én… :-P ), hogy itt bizony „helykitöltés” folyik, és „hat részt akkor is forgatunk az alapanyagból, ha csak négy forgatókönyvünk van!” :-P :-/

Néha azt éreztem, azért hozzák a frászt az emberre egy-két durva horrorpofa véletlenszerű megjelenítésével, mert más ötlet nem nagyon van a feszültség fenntartására… :shameonthem:
:-P

Szerencsére – mielőtt a lassúság, és a random rémisztgetés elvette volna az ember kedvét – a 4-5-6 részek már újra az első epizód nyomdokaiba lépnek, és a végén elégedett szájízzel álltam fel a tévé elől. :sör:

Sőt: azóta rá is kerestem a neten, hogy lesz-e második évad. De egyelőre erre nem találtam választ…

Fontosnak tartom leszögezni: nem azért kerestem/keresem a második évadot, mert akkora a cliffhanger az első évad végén, vagy hogy olyan befejezetlen lenne. Én úgy érzem, remek lezárást kaptunk, ami után bennem semmiféle hiányérzet nem maradt – de(!) olyan potenciált tettek bele/dobtak be, ami egy, talán (sőt…! biztosan!) még az első évadnál is remekebb második szezonra ad lehetőséget! :ihopeso:


Marha jó lezárás volt, na. :sör:

És ha már Sean Beant dicsérem – és nem is tudom eleget dicsérni :thumbsup: –, akkor kénytelen vagyok megjegyezni, hogy más (hogy is mondjam… amolyan „főszereplő közeli”) színész nem segítette őt, hogy átvegyék tőle a terhet.

Richie Cambell (Nightingale) túl kétdimenziós volt :-/, Anna Maxwell Martin (Mary Shelley) meg jószerivel csak egy, vagy inkább „féldimenziós”. :-PPP

Ők nem igazán támogatták, erősítették a főhőst – inkább maguk voltak rászorulva az ő támogatására. :-/ Akkor meg minek nekik az a rengeteg képernyőn töltött idő…?! :-PP

Szerencsére, a mellékszereplők már annál ízesebbek, különösen Charlie Creed-Miles (Pritty) és Robbie Ghee (Billy). :sör:

Összegezve, remek kis sorozat volt: hibái és hiányosságai ellenére, szerintem nagyszerű, izgalmas, vérfagyasztó(an jó! ;­-) ) szórakozás. :sör:

Nagyon bízom benne, hogy lesz második évad is… :fingerscross:

#dontkillseanbean
:sör:


 45 Years – 45 év


A Stille hjerte angol párja lenne, de szvsz annyira nem jó, mint a dán film.

A pár (Charlotte Rampling és Tom Courtenay) a 45. házassági évfordulójára készül, amikor egy váratlan levelet kapnak, amiben a férjet értesítik, hogy Svájcban megtalálták az 50 évvel korábban, az Alpokban lezuhant barátnője holttestét, tökéletesen konzerválva egy gleccser jegében.

Őszintén szólva, én azt vártam, hogy valami „szaftos” régi gyilkossági sztori fog kibontakozni ebből az alaphelyzetből, de egészen másról szól a dolog.

Szerelem, összetartozás, csöndes, békés együttélés honol a pár között, ami valahol: a boldogság.

És ennek a kapocsnak a „húrjait pengeti meg” ez a sokkoló hír, ami azért pár revelációt tartogat mindkét fél számára – bár azért azt fontosnak tartom elmondani, hogy főleg a feleség a főszereplő, és az ő oldalát ismerjük meg jobban.

Kellemes, kedves film volt.

De igazából nem éreztem a végén azt, amit… a Stille hjerte végén meg igen.

Egyszer meg lehet nézni, simán.


Spectre – A Fantom visszatér


Remélem, most már (ezzel) végre véget ér a Daniel Craig „fémjelezte” :-P Bond-éra.

Remélem, a 2006-os Casino Royale után az asztal/ágy/komód/bárpult (a nem kívánt törlendő!) alá beájult kritikusok és filmnézők, akik a „Bond-korszak forradalmi megújításáról és megújulásáról” áradoztak és ábrándoztak, mostanra már maguk is belátják, hogy immár Craig-gel olyan mélységekbe zuhant a Bond-franchise, amit rémálmukban sem mertek gondolni.

Remélem, most már valaki más veszi át a stafétát, mert Pierce Brosnan idején nagy pofával hőbörgött az egyik producer, hogy „Bond sosem lehet 50 éves!”. Craig mindjárt tölti a 48-at…

Remélem, egy új Bond visszahozza a sorozat régi fényét.

Remélem, találnak még valami olyan forgatókönyvírót, aki tud _JÓ_ Bond-sztorit írni.

Remélem, hogy más is belátja, a Star Wars császárát megszégyenítő, übermensch mastermind behozatala, aki egész életében azzal baszakodott (a világhódító terve mellett, naná), hogy Bond életét keserítse folyamatosan, nemhogy elkeserítő blődség, de egyenesen siralmas.

Remélem, Christoph Waltz egyszer (nem kell több, csak egyetlen alkalom, könyörgöm!) tud más figurát hozni, mint a Basterds főnáciját, mert bárhol, bármikor látom, mindig ugyanabban a karakterben van. És már nem kicsit uncsi, hogy így „beleragadt”. :-PPP

 Remélem, Dave Bautista már 100x megbánta, hogy bevállalta ezt a nullás, semmi újat nem hozó, „főgonosz főgyilkosa” figurát. :-///
(Én mindenesetre már megbántam, hogy megnéztem ezt a filmet… :-PPP)

Remélem, most már (ezzel) végre véget ér a Daniel Craig „fémjelezte” :-P Bond-éra.
(Igen, tudom, hogy ezt már mondtam. :-P )


400 Days


…hogy ez mekkora egy ótvar hulladék volt… :eeekkk:

Hja, és véletlenül sem sci-fi, csak egy ócska „C”-horror. :-PPP :thumbsdown:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése