2015. április 1., szerda

Robot Overlords




Már most megy a pocskondiázás és a fikázás – szóval, épp ideje, hogy letegyem én is garasomat.

Előzetesen _semmit_ nem tudtam róla, csak sci-fi, és óriásrobot-rajongóként… vagy óriási robotrajongóként ;-)… rábuktam, mint kacsa a nokedlire.

Megnézésre pedig azt mondom: „te, ez egy egészen kellemes tinifilm volt”.

Szerintem tökre illik a „The Maze Runner”, meg a „The Darkest Hour” vonulatba, amikről nekem… ha nem is átütő… de határozottan kellemes emlékeim vannak, mint olyan filmek, amik egy különös(en ijesztő), futurisztikus jövőképet festenek le.
 

Miután pedig megnéztem, utána olvastam a dolgoknak… és most már csakazértse. :-///

Mármint, most már _csakazértse_ fogok beállni a gyűlölködők és a köpködők közé: főleg, miután megtudtam, hogy 21 millió dolláros költségvetésű, angol független filmmel van dolgom.

(A „The Darkest Hour” 30 millió, a „The Maze Runner” 34 millió költségvetéssel gazdálkodott + reklám, ugye…)

A sztori érdekes, a robotok klafák, a fiatal színészek pedig nagyon jók: Callan McAuliffe, Ella Hunt, Milo Parker, James Tarpey. :thumbsup:

Ben Kingsley és Gillian Anderson pedig profikként hozzák a rájuk bízott szerepet.

Hja, igen: érdemes volt a köpködő rivjúkban Ben Kingsley-t is támadni, hogy „hö-hö, emlékeztek még arra, hogy ez az ember valamikor Oscart kapott?!”.

Emlékszünk, hülyegyerek, én legalábbis igen – és te?! A te fejed vödörben volt 1982 óta?!?!

Azóta láttuk Sir Ben Kingsley-t pár igazán… hm… kevéssé sikerült filmben, mint a 2005-ös Uwe Boll-os Bloodrayne… :-PPP

De szerepelt közben a nyomasztó és brutális „A halál és a lánykában”, az örök klasszikus  „Twist Olivérben”, a megdöbbentően laza „Bódulatban” és a számomra feledhetetlen  „A leleményes Hugóban”. Hogy csak a kedvenceimet kapjam ki a sorból…

Szóval, ne csesztessük már Ben Kingsleyt – főleg ne ezért a teljesen korrekt alakításáért, egy teljesen rendben lévő tinifilmben. Ha kérhetem. Gyökér. :-PPP

Komolyan mondom, még bele is lovallom magam – szóval, inkább abbahagyom.

Próbálok higgadtan rivjúzni. :sör:

Nekem tetszett az alapötlet: robot igázzák le a világot, és mindenki kap egy helyre kis elektronikus implantátumot a nyakába. Ez csupán egy célt szolgál: senki nem hagyhatja el az otthonát – aki mégis, annak az implantátuma rögtön bejelez, és az őrszemek azonnal le is vadásszák…

Négy fiatal otthon bütykölgeti a Playstationt, amikor véletlenül rájönnek, hogy ki lehet „ütni” a nyakukban lévő kütyüt – és akár el is hagyhatják a házukat.

Mivel Sean (Callan McAuliffe) nagyon szeretné megtalálni eltűnt vadászpilóta apját, ő ezért indul neki az éjszakának, és a többiek követik.

Ám nem csak a robot sentinelektől kell tartaniuk az ifjú renegátoknak, hanem a kollaboráns emberektől is, akik robotoknak dolgoznak, és a vezetőjük az éppen a Sean anyjára (Gillian Anderson) rámozduló Smythe (Ben Kingsley).
 

Ezt a történetet meséli el a Robot Overlords – mindössze 83(!) tiszta játékidőben, ami szvsz, még gombócból is kevés. :-)

A trükkök jók (mondom: a költségvetés mindössze 21 millió dollár!!!), a sztori kellemesen izgalmas, a fiatal színészek szerethetőek – én különösen Milo Parkert csíptem :-) –, és a sentinelek egyszerre nyomasztóak és félelmetesek. A póklábú lövészek meg határozottan ijesztőek. :sör:

Minél jobban agyalok a tegnap esti filmnézésen, annál inkább úgy érzem, hogy egy határozottan jó kis filmmel volt dolgom, amit tuti, hogy Dáviddal is meg fogok nézni – és 100%-ra veszem, hogy imádni fogja. :sör:

A végére pedig hadd tegyem ide az imdb-ről egy apuka, Phillip Turner rövid rivjúját, amivel maximálisan egyetértek: :thumbsup: :beer:

Entertaining.

Author: Phillip Turner from United Kingdom

„I've never posted a review before.

I'm sick to death of reading reviews from nobodies full of self-aggrandising rubbish of the look-at-me-I'm-so-knowledgeable kind.

When I read IMDb reviews I want to know the answer to one question: is this film worth watching.

Answer: Yes.

Extra comment for people who need more: It is not blade runner nor star wars nor aliens nor any other visually stunning or game changing movie. It was fun to watch as long as you remember it a film for kids. Yes the story is the same basic good fights evil that, um, oh yes, 90% of all movies released in the last 20 years are about. So what. It was entertaining, it was refreshing to see a SciFi film not set in the NewYork or some other major US city. Why should every Alien invasion land on the white house lawn. I liked it. My kids liked it. We were entertained."
 
:sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése