2014. július 8., kedd

Rectify s02e01 – Running with the Bull &Dominion s01e02-e03




Rectify s02e01 – Running with the Bull


 
„Everything out here... it's just so complicated. There's so much pain and... and hate. And I think I may just be... just too broken, you know? Just too broken.”

Azonnal megfogott és berántott – és azonnal tudatosította bennünk, Kedvesemmel, hogy miért is imádjuk ezt a sorozatot. :respect:

A Rectify erejének teljében, a sorozat kvintesszenciájával tért vissza: és továbbra is horzsol, mar, és tép, de nagyon durván. :leborul:

„I'm one of the ones that buggered you in the shower that time. Number four, I think it was. Some of them other boys already choked you out. You were passed out, laying facedown on the floor when it was my turn. I think you were still unconscious, too.  I can't be sure. I'm not gonna lie, say that I didn't enjoy it, Dan.”

Tudtam, hogy a sorozat visszatérése fájni fog – és fájt is rendesen.

Mert amikor tudod, hogy valaki elkövetett valamit, valami borzalmas dolgot, úgy lehetsz vele, hogy 100x és 1000x megérdemli, amit kap. És hogy még 10000x ennyit érdemelne…

…de mi van akkor, ha nem vagy, nem lehetsz biztos a dolgodban? Ha lehet, hogy az illető mégis ártatlan? Akkor is mehet minden? És ha igen, mert a meggyőződésed/hited/vérmérsékleted/bosszúvágyad ezt diktálja, akkor meddig mennél el? „Csak” orrvérzésig? Csonttörésig? Megnyomorításig? Vagy talán… halálig…?!

Basszus, nem tudok/tudunk szabadulni attól a gondolattól, hogy Daniel (Aden Young) lehet, hogy mégis bűnös abban, amiért elítélték… de nagyon szeretnénk ártatlannak hinni.

Ám abban meg biztosak vagyunk, hogy… már megbűnhődött. És nem lehet, nem szabad újra és újra követ vetni rá.

És valahogy így van ezzel már a seriff, Carl Daggett (J.D. Evermore) is, aki eddig nem nagyon volt Daniel barátja…


„I'm gonna find out who did this.”

A szezonkezdetkor Daniel brutális állapotban van – pontosan ott és abban, ahol az első évad végén hagyták…


Mellette-körülötte pedig három nő, azaz valamennyien, akik az egész világon törődnek vele.

Édesanyja, a szerető és elfogadó Janet (J. Smith-Cameron), húga, a kőkemény, pengeéles Amantha (Abigail Spencer), és a lágy, puha, simulékony Tawny (Adelaide Clemens).

Az ember pedig annyira úgy van vele, hogy Danielnek egyszerre van szüksége mindarra, amit ez a három szerető szív ad neki…

Zúzós, és egy sötét, rideg, magányos sarokba lökő volt a második évad felütése – de zseniális. :respect:

Nagyon várjuk, hogy hova fog kifutni ez a szezon. :sör:


Dominion s01e02-e03


„I believe in you, Alex, and as I promised Jeep and your mother as she lay dying, I will do anything I must to protect you.”

Oké, az már nyilvánvaló, hogy ez a sorozat valamiféle „gulty pleasure” nekem, mert továbbra is elég ingatag a részek színvonala: hol nagyon gagyi, hol meg nagyon jó…

De valahogy mindig tudnak egy-egy olyat dobni, amitől nézni akarom a következő részt. És ez azért jó jel. :sör:


Próbálom arra fogni a színvonalingadozást, hogy nyilván nincs elég pénz arra, hogy folytonosan CGI angyal-démon harcok legyenek benne – de azt azért tudjuk valamennyien, hogy egy jó cselekmény- és történetvezetés átsegítené a sztorit a pénzügyi gondokon. Mert egy jó forgatókönyv az nem pénzkérdés. :-P

A főszereplő srácot nem nagyon bírom :-P, de a Michael arkangyalt alakító Tom Wisdom (300 – Astinos, The Boat That Rocked – Mark) viszont piszokul jó a szerepében, és nagyon csípem. :sör:

 És bejön az apa, Jeep karaktere is, akit Langley Kirkwood formál meg...


Sajna’, viszont (akiben jóval több potenciál lehetne/lenne) Gabriel arkangyal… nagyon gyér. :-///
Egyelőre. :-///

És még így is érdemesnek tartom nyomni tovább – ráadásul a harmadik rész úgy fejeződött be, hogy megint nagyon várom, mi lesz a folytatásban! :thumbsup:

„You laid your sword on my brother?”

Nincs ezen mit beszélni: megértem, ha valaki csuklórohamot kap tőle – de engem berántott. Ez van.  :-) :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése