2014. július 18., péntek

Extant s01e01 – Re-Entry & The Monuments Men – Műkincsvadászok




Extant s01e01 – Re-Entry


„Gyere! Ezt biztosan szeretni fogod! Halle Berry (ejtsd.: „halle berri” ;-) ) film! És benne van Goran Kovac (ejtsd.: „gorán kovács” ;-) ) doki is a Schwarzenegger Klinikából! Vagy a Kórház a város szélénből! Vagy Nők a pult mögöttből… vagy mittoménmiből…” ;-) :-))))

Ilyetén felkiáltással próbáltam a Kedvesemet becsalogatni a csőbe ;-) amikor beizzítottam a lejátszóba az Extant első részét. Én gonosz… ;-) :-)

Ő pedig jött is, naivan és lelkesen, hogy „végre egy csajos film! lehet, hogy még énekelnek is benne! és lesz romantika! meg szerelem!”… aha, meg nagy, afroamerikai lólábvégek, mi…?! :-P :-DDD

Ráadásul, elég vegyes kritikákat olvastam róla a neten, szóval: minden egyben volt ahhoz, hogy egy remek családi veszekedésbe forduljon a közös tévézés… ;-)


…de mégse így történt. :sör: :thumbsup:

Ugyanis a kezdeti döbbenet után (mármint Kedvesem részéről: „…miiii?! ez egy sci-fi…?!?! én pedig már örültem, hogy egy jó kis csf! erre…! …hogytemekkoraegyganalyvagy!!!” :-D ) mindkettőnk legnagyobb meglepetésére azt állapítottuk meg: hogy ez egészen jó kis felütés volt.

És hogy nézni akarjuk a folytatást is. :sör:

Mert ez a sori nem is annyira sci-fi, mint inkább misztikus thriller – azt a típust pedig mindketten nagyon csípjük. :thumbsup:

A 13 hónap magányos, űrbéli kutatómunka után a Földre visszatérő űrhajósnő, Molly Woods (Halle Berry ;-) ), és itthon/otthon regenerálódik, illeszkedik újra be a családba/munkába… de szépen lassan kiderül, hogy valami nem stimmel…


…sem vele, sem a küldetésével.

Sőt, hogy erről mások is tudnak – és nagyon figyelik, hogy mit csinál-mit mond…

Közben a férje, John Woods (Goran Visnjic) idehaza meg sokat dolgozik a gyerekükkel, Ethan-nel (Pierce Gagnon), aki egy nagyon… _különleges kisfiú_.


Valahogy olyan jól váltogattak a szálak, és az idősíkok között, és sikerült végig fenntartaniuk a feszültséget – és lekötni a figyelmünket. :respect:

Oké, egy jó pilot az egy dolog – és hogy lesz-e belőle „cserebogár” az meg egy másik… de a felütés határozottan felkeltette az érdeklődésünket. :sör:


Jöhet a következő rész. :thumbsup:


The Monuments Men – Műkincsvadászok


Próbálta-próbálta… de valahogy mégsem tudta átadni a drámáját és a katarzisát a II. világháborús műkincsmentésnek. :-///

Hogy George Clooney rendezésében, vagy George Clooney forgatókönyvében, vagy George Clooney főszereplőben :-P van-e a hiba, azt pontosan nem tudom – de ez nem egy jó film. Sajnos. :-///


„Válámi ván… dé ném áz igázi” – ahogy Арка́дий Исаа́кович Ра́йкин mondta volt.

Igazából nem is tudom, mit mondjak róla: olyan, mintha egy Hallmark filmet akarnék „megkritizálni” – van neki elég baja, ezer sebből vérzik, ahogy „feláldozták/feldolgozták” a „családi filmek oltárán”, minek cseszegessem még én is?! :-PPP

Kedvem sincs hozzá. :-/

Én a helyetekben skippelném, de a ti időtök, a ti életetek, szóval, tőlem… :sör:

Pedig a valóban megtörtént események tényleg marha érdekes, és izgalmasak lehettek…



…talán érdemesebb korabeli filmhíradókat megnézni ebben a témában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése