2014. május 15., csütörtök

Warm Bodies – Eleven testek & I, Frankenstein – Én, Frankenstein



Egy marha jó – és egy marhára nem jó filmről…


Warm Bodies – Eleven testek



Én vagyok elképedve: hogy amikor már azt hiszem, hogy egy-egy témáról annyi bőrt lefaragtak, hogy egész egyszerűen képtelenség lenne a témában valami újjal, valami eredetivel előrukkolni – akkor szinte rendszeresen belefutok egy-egy olyan alkotásba, ami csattanós viszontválasszal él.

A zombi(s)-filmek már jó ideje porondon vannak („A gyors zombi, nem zombi, a lassú zombi a zombi, csuhajja!” :-) ), és én már tavaly(!) biztos voltam abban, hogy kész, vége, kifújt – ettől kezdve csak önismétlés (önámítás) lesz a téma.

Erre tavaly az arcomba kaptam a rettentően látványos, és pörgős World War Z-t :sör – idén meg a végtelenül szerethető Warm Bodies-t. :thumbsup:
 

Már ez is micsoda antagonisztikus jelzőhalmozás: hogy lehetne már egy _zombifilm_ „végtelenül szerethető”?! :eeekkk:

Hát így. :sör:

És amiért az, akkor már nem is ijesztő? Nem is horror? De bizony, hogy creepy! Nem is kicsit weird!

Mégis… az ember legszívesebben a keblére ölelné. Mármint a filmet. :-)

Isaac Marion regényéből Jonathan Levine egy fantasztikusan jó filmet forgatott, ami egyszerre poénos, rémisztő, megható, megnevettető, reménytelenül humánus, és végtelenül romantikus. :sör:
 

Mert nem: nem fogadja el azt a „zombis alaptételt”, hogy a zombi csupán egy üres, lélektelen porhüvely, amit csak az élő hús széttépése tart mozgásban.

És ehhez a merész elrugaszkodáshoz nagyszerű színészeket is talált, akik mind-mind remekelnek a rájuk bízott szerepben. :thumbsup:

Nicholas Hoult végre újra lubickol egy szerepben a Skins óta :sör: ráadásul a szakadt, mocskos, bordó pulcsijában ezerszer macsóbb, mint talpig páncélban a Jack, the Giant Slayer-ben. :cool:
 

Teresa Palmer pedig egy igazán őszinte, kedves, aranyos főhősnő – akiről szemrebbenés nélkül elhisszük/elhiszem, hogy miatta/érte még egy zombinak is megdobban a szíve. :virág:

Rob Corddry meg fantasztikus a „legjobb barát” szerepében: pont olyan barát, akire minden embernek (legyen az élő, vagy holt) a leginkább szüksége van. Egy Igaz Barát. :respect:
 

- R. Julie.
- Hi.
- Ready for a fight.
- Yeah, I can see that.
- Soldiers coming. Boneys closing in. They're here now.
- Keep them out.
- We will.

Fantasztikus, és felemelő ötlet, hogy egy zombis film is lehet életigenlő, szerethető, és pozitív üzenetet hordozó. :sör:

Egy nagyszerű, egy igazán remek film a Warm Bodies. Must see. :thumbsup:

- I'm... Marcus.
- Emily.
- You're... You're very pretty.
- Thank you, Marcus.
- Now you're supposed to say I'm pretty, too.
:-)


I, Frankenstein – Én, Frankenstein



Annyira akartam szeretni ezt a filmet, hogy az már fájt. :-///

Nem érdekeltek a kritikák, nem érdekelt az imdb-s pontozás – fogcsikorgatva azt _akartam_, hogy csak azért is „jó film” legyen!

De hiába a fogaknak csikorgatása: ez sajnos egy rossz film. De nagyon nem jó. :-///

Pedig azt hittem, minden adott: eszméletlen látvány, angyal-szerű szárnyas lények, és ördög-szerű démonok harca – és a kettő között a kőkemény, macsóra gyúrt Aaron Eckhart.


Ám mindez hiába: ha olyan faékszerűen egyszerű, és lebutított a forgatókönyv, hogy nincs benne épelméjű, érdekes, bármilyen aspektusában magával ragadó sztori. :-///

Hiába Bill Nighy, Miranda Otto, és Yvonne Strahovski, hiába a (minden értelemben) szénné varrt Aaron Eckhart – az I, Frankenstein jogosan és megérdemelten került a bukott próbálkozások közé.



Sajnos. :-///

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése