2014. május 21., szerda

Sirens (US) s01e06-e08 & Penny Dreadful s01e01-e02 & The Red Road s01e01



Csak távirati stílben néhány benyomás három sorozatról…


Sirens s01e06-e08

„- Are you an angel?
- No.
- Are you a devil?
- No.
- Then eat a bag of dicks!
- Oh, well, that is very kind, sir, but we're not allowed to accept gratuities.”
:-)))

Egyre jobban szeretjük ezt a kis habkönnyű marhaságot. :sör:


A színészek egyre jobban belejöttek a karakterekbe, egyre egyedibb és különlegesebb mindenki, és azt hiszem, hogy a legjobbat hozzák ki magukból.

Oké, középpontban egymás folyamatos szívatása-ugratása van, de ezek – a mindenkori napi esetek tükrében – valahogy marha jól jönnek ki. :-)

De talán az is jól mutatja, hogy mind az írók, mind a színészek, mind az egyszeri néző folyamatosan melegszik bele, és élvezi egyre jobban azt, amit csinál, hogy nekem egyértelműen a 7. és 8. részek „Till Jeff Do Us Part” és az „Itsy Bitsy Spider” tetszettek a legjobban. :-)))))

Nem tudom, hogy a melegek közössége hogyan fogadta/fogadja Kevin Daniels alakítását, de az tény, hogy rengeteg poén kötődik a laza, szexualitását egyáltalán nem nőiesen, vagy idegesítően affektálva vállaló figurájához. :sör: :-)

És nagyon bírom a stréber úrifiú, az anyjával lakó Kevin Bigley ökörmarhaságait is, aki szintén nagyszerű humorforrás. :sör: :-D


A „nagy hármasból” a központi karakternek gondolt/tervezett Michael Mosley-t bírom a legkevésbé, valahogy ő nem egy annyira különleges figura… :-/

De a sorozatot kifejezetten csípem, és nagyon várom mindig a következő részt. :thumbsup:

- Hey!
- What?
- There's not a midget hidden somewhere in the rig, is there?
- Only one way to find out!
- All right, midget. Let me tell you how this is gonna go. We can do this the big way... or the little way.

:-)))


Penny Dreadful s01e01-e02


Oké, bepróbáltam az első részt – rosszul lettem tőle, nem jött be. :-PPP

Pihentem rá egy hetet, és nekiduráltam magam a második résznek – ez még borzasztó sem volt: csak szimplán nagyon unalmas. :-PPP

Komolyan, még talán a szörnyrémekkel való henteléses-vérengzés miatt el lehetett volna nézegetni: de a második rész egotrippes szájtépése, és a semmi körül való fene nagy pörgése, a vihar a biliben szintű homálykatyvasz tunkolása már nem az a kategória, amivel szívesen gyötörném magam hétről-hétre… :-PPP


És ha valaki irritál színészként: az Eva Green. :-PPP

Már a 300: Rise of an Empire-ben is csapkodta a biztosítékomat az irritáló személyisége, de itt végképp eldurrantotta az energiatakarékos izzómat… :-PPP

Ez nem az én sorozatom, köszönöm. :-PPP :thumbsdown:


The Red Road s01e01


Oké, ez már aztán végképp nem „rivjú”, hanem csak benyomások és érzések, a nyers intuíció közvetítése…

Írni is csak azért írok róla, mert az epizód végén (legnagyobb döbbenetemre…) Katicám megszólalt: „te, ez egy egész érdekes sorozat lesz, nem?!”

…nekem meg erre a torkomon akadt a félmondat, hogy „hááát… ez nem valami nagy szám…”. :eeekkk:

Ha nem Jason „Nem Conan, De Khal Drogo” Momoa lenne a főszereplő, akkor totál hidegen hagyna az egész – ám a nyitóepizódban olyan meggyőző volt a srác, annyira egyértelműen ő vitte a showt, „badass”-ként, hogy _talán_ miatta megéri a folytatás. :sör:


A „másik” főszereplő, a rendőr Martin Henderson, és a diszfunkcionális családja, sz*rkavarásaik, szenvelgéseik, egymás vérének szívása egyáltalán nem érdekel…

De lehet, hogy az irdatlan nagy Momoa, és laza vagánysága, valamint alvilági összefüggései talán el tudják vinni a sorozatot.

Talán.

Az első rész engem nem győzött meg, nem is rántott be: de Kedvesem miatt én is adok még esélyt a folyatatásnak/ra.

Aztán majd meglátjuk, hány zsákkal telik… ;-)
  

1 megjegyzés:

  1. Oké... (Megint ide "ápdételek". :-P ;-) )

    Tegnap én voltam az, aki nem elégedtem meg "csak" _egy_ új résszel a The Red Road-ból, hanem a második után rögtön nyomtam a harmadikat is... :eeekkk:

    A rendőrsrác, valamint ön- és közveszélyes felesége továbbra is irritálnak :-PPP, de közben Momoa nagyon jó, és ami szála(ka)t, kavarásokat, színt behoz az remek. És képes a rendőr kínlódásos, önvergődős sztoriját is feldobni, és legalábbis elviselhetővé tenni.

    Nézni kell tovább: kíváncsi vagyok, hová fog kifutni. :sör:

    VálaszTörlés