2013. december 19., csütörtök

Gravity – Gravitáció & Top of the Lake s01e01 & Deadliest Catch s10



Kicsit összecsaptak mostanában a fejem fölött a hullámok, ezért most csak távirati stílben jelentkezek be…

Gravity – Gravitáció


Tényleg egészen kellemes monodráma, vagy mi a szösz. :-)

Mert, hogy tényleg szinte egyszemélyes film, amolyan „Menekülés New…Space” …izé…  :-) „Egy hölgy az Űrből” alcímmel lehetne ellátni. :-)

Nem rossz Sandra Bullock a szerepben, de mégis erős túlzásnak tartanám kijelenteni azt, hogy ő viszi a filmet: mert nem ő, hanem a bitangul pörgős cselekmény viszi, a sistergő adrenalinpumpa. :sör:

Alfonso Cuarón viszi. :respect:

És megengedem… mindamellett, hogy Sandra Bullock azon kevés színésznők egyike, akit határozottan csípek!... hogyha a női főszereplő mellett nem lenne ott olykor-olykor George Clooney karaktere, akkor kifejezetten sótlannak is hatott volna az egész drámázás.

Nem rossz film, egyáltalán nem az – de Alfonso Cuaróntól sokkal emlékezetesebb élmény marad továbbra is „A faun labirintusa” (producer), és „Az ember gyermeke” (rendező).


Top of the Lake s01e01


A dicsérő szavak miatt vágtunk bele, de egyelőre egyáltalán nem érzem azt, hogy valami ördöngősen bedarálós, gépszíjasan berántós valamivel állnánk szemben…

…és érdekes, mégis kíváncsiak vagyunk a folytatásra.

Hogy mi a fene lesz ebből…?! :-)

Elisabeth Moss jó főszereplőnek tűnik; Holly Hunter megdöbbentő, milyen átalakuláson ment át, és nagyon érdekes a karaktere; David „Faramir/Dilios” Wenham-et meg akkor is örökre szeretni fogom, ha egyszer egy porcelán kerti törpét fog alakítani, valami eldugott régiségboltban … :hail: :-)

Peter Mullan meg kellőképpen elvetemült, öntörvényű, és fenyegetően veszélyes ahhoz, hogy egy izgalmas sorozat kerekedjen ki belőle. :respect:

Lehet, hogy az első epizód még csak „megágyazott” a későbbi durván belemenős történéseknek…

…mondjuk, ebben azért nem hiszek. :-P

De reménykedni lehet. ;-)

UPDATE: a második rész után már felteszem magamnak a kérdést - minek nézzem ezt tovább...?! :-P :-///


Deadliest Catch s10


Hm…

Ez az évad számomra arról szólt, hogy… megláthattuk mindenkinek a rossz oldalát. :-///

Korábban szimpatikus emberek tettek olyanokat, nyilatkoztak meg úgy… hogy… hm… fogalmazzak úgy, hogy kiderült: ők is emberek, és van, amikor megmutatkozik rajtuk (is) a sötétebbik énjük.

Csak egy példa: Freddy Maugatai-t nagyon csíptem, amikor beugrott a döglött rozmár miatt a jeges Bering-tengerbe, az valami egészen elképesztő, emlékezetesen őrült pillanat volt…


…de ahogy „rámászott” a greenhorn Dane Tebo-ra (mégha valahol igaza is volt…) azt… igencsak visszatetszőnek találtam. :-///

Ami meg kifejezetten csípte a szemem, az Scott Cambell Jr. kapitány viselkedése. :thumbsdown:

Korábban őt is szerettem – de most olyan fogakat villantott ki, amik sajnos… ellenszenvessé tették.
:-///

Elliott Neese pedig egyenesen az agyamra ment a szappanoperás nőügyeivel és állandó magánéleti drámázásával… :-///

Elképesztőnek találtam a végén (mégha többször is láttam, a számba rágták, tudván-tudtam, hogy a hajók mérete és sikeressége nem egyforma, sőt, nagyon is eltér), hogy akadt olyan hajó, aminek a legénysége 15e dollárt keresett a brutális szezonban – a másiké meg 93e dollárt…. :eeeeeekkkkkk:

Szvsz, több negatívumot tudnék mondani a szezonról, mint pozitívumot – de egy dolog miatt mégis néztem volna a következő évadot: mert Josh Harris végre visszaszerezte édesapja örökségét, a legendás Cornelia Marie-t!!! :thumbsup:


És annyira szerettem volna látni, ahogy a szimpatikus Harris fiú viszi tovább a családi hagyományt.


De a következő szezonban mégsem tér vissza a képernyőre a Cornelia Marie. :-((((

Josh ezt írta:

"So to all my fans that watched the show, Deadliest Catch, the Cornelia Marie was not optioned this year so we regretfully will not be on the show anymore. Thank you for all the support we will still be fishing. Things may still get filmed but most likely not through Discovery. Sorry to let people down, things with Discovery couldn't meet up with what we needed, so I apologize to all but this is where we are but this is where we are. There may be another company this year that we go with but for now we will just fish. Jake and I love you for all your support over the years and most of all from the old man, thank you for everything!"

:-((((((

Egyedül a Cornelia Marie miatt néztem volna a következő évadot, szóval…

…akár itt egy jó alkalom a kiszállásra a Deadliest Catch-ből. :-///


1 megjegyzés:

  1. Szerencsére moziban láttam a Gravitációt, és azt mondom, aki teheti, ott nézze! A nagy 3D forradalmat elég szkeptikusan szemlélem általában, de ez az a film, ahol nagyon is látom értelmét! Igazi élmény moziban, RENGETEGET tesz hozzá a 3D. Tényleg együtt pörögsz az űrben Bullockkal.
    A történet egyszerű, de kedvelhető, kár is lett volna ennél több.

    VálaszTörlés