2017. április 27., csütörtök

Fúsi – Virgin Mountain & }{отт@бь)ч – Хоттабыч – Khottabych



Darálok egy számomra (_egyelőre_) nagyon bejövős animesorozatot – Fullmetal Alchemist: Brotherhood, öregem, 64(!!!) részes, és belevágtam! nem vagyok komplett… :eeekkk: de tetszik! :-))) – és közben, „kikapcsolódásként” meg-megnézek egy-egy filmet.

Szokott ez így is lenni. ;-)

Akkor lássuk, hogyan sikerült a kikapcsolódásom.


Fúsi – Virgin Mountain


Egy újabb izlandi film, ami a szemem elé kerül – és újfent a jók közül. :sör:

A 43 éves Fúsi (Gunnar Jónsson) még mindig az anyjával él, egy lakótelepi lakásban.


Napközben a repülőtéren dolgozik, mint csomagszállító/rakodó, esténként-délutánonként pedig vagy a modellautójával játszik, vagy hobbijának, a II. világháborús makettek/diorámák elkészítésének, és az ezekkel való asztali csatajátéknak hódol a haverjával, a családos Mörður-ral (Sigurjón Kjartansson – ő a Trapped – Ófærð írója-producere!).

És ezzel a terepasztalos hadijátékkal untatja a házba frissen beköltözött, barátságos szomszédkislányt, Herá-t (Franziska Una Dagsdóttir). (Erről a barátságról meg kezdettől fogva ordít, hogy a világtól, emberi kapcsolatoktól igazából lezártan élő Fúsi-nak tuti, hogy baja lesz még belőle… :-/ )


Az édesanyja és szeretője meglepik Fúsit születésnapjára egy country-tánc tanfolyammal – kimondatlanul azzal a hátsó szándékkal, hogy közben legyen nekik tőle egy kis nyugalmuk, és hátha-hátha összeszed végre a magának való agglegény egy nőt.

Így találkozik Fúsi a vibráló Sjöfn-nel (Ilmur Kristjánsdóttir – ő a Trapped – Ófærð rendőrnője!), és a magányos „felnőtt nagykisfiú” élete megváltozik…


A fentiekből nyilván lejön, hogy imádom ezeket a különleges izlandi neveket :-) :sör: és azért gondolom, hogy a sztori alapja is.

Egy határozottan kellemes, érdeklődést folyamatosan fenntartó, családi filmélménnyel van dolgunk, ami méltó a dicséretre. :thumbsup:

Mondjuk, az sem véletlen, hogy Baltasar Kormákur – a Trapped – Ófærð „Atyja”! :sör: – az egyik producere.


}{отт@бь)ч – Хоттабыч – Khottabych


Most már tuti, hogy eljönnek majd értem a csecsenek… :-OOO (Márha tényleg csecsen a „derék, vállalkozó” Magomed, aki nem állampolgára egy országnak sem, és saját bevallása szerint 16 (tizenhat!!!) éve nem tette orosz földre a lábát… :-PPP)

Még ma is felötlött bennem a kérdés (tegnap este néztük meg a filmet), hogy vajon, de úgy igazából… ki lenne ennek az alkotásnak a célközönsége?!

Mert felnőtteknek bárgyú, és gyerekes – gyerekeknek meg érthetetlen és zavaros – fiatal felnőtteknek meg… hát, megnézném, hogy ülteted be őket erre filmre, ember! :-P

Családi film? Hát igen: a családban mindenkit irritálna valamelyik része (vagy egésze :-P) és így tényleg közös lenne az élmény. Már ha „élmény” az ilyesmi… :-PPP

Alapsztori: a hacker Gena (Marius Jampolskis) vesz egy régi korsót a neten – és öcsém, hát nem benne lakik egy dzsinn! De bizony! :-)

Őt hívják úgy, hogy }{отт@бь)ч – Хоттабыч – Khottabych (Vladimir Tolokonnikov), aki persze teljesít három kívánságot: de aktívan beleszól abba, hogy ki-mit kívánjon.


És a hacker Gena megmutatja Хоттабыч-nek a modern világot – ám közben feltűnik a kifejezetten dzsinnek begyűjtésére szakosodott Shajtanics – Satan Ibn Satan (Mark Geykhman), akinél nem sok irritálóbban debil, dilettáns karaktert láttam...


...és a menő, csini, immár egy nagyvállalatnak dolgozó amcsi hackerlány, Annie (Liva Kruminya), akiről azonnal nyilvánvaló, hogy végül össze fog jönni Gená-val.
 


De én vagyok a hülye, az fix. :-PPP

Mert miért is hittem azt, hogy a }{отт@бь)ч (menő „hackerül” leírva! whoá! kúl! :-P) a 2000-es évek Derszu Uzalája lesz/lehet…?! Semmi nem utalt rá! Akkor meg…?!?! :gyagya:

Igazából a film végén az jutott eszembe, hogy ennél rosszabb már az „eredeti”, 1957-es „Старик Хоттабыч” sem lehet, ami telis tele van úttörőnyakkendős gyerekekkel… :eeekkk:





Jobban belegondolva: sőt!!! :-)))

Ha javasolhatom, ti ne nagyon erőltessétek ezt a Хоттабыч -ot. -et.

Nekem se kellett volna mindenáron valami különlegességet felkutatnom. :-///

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése