2015. december 21., hétfő

Zhí qu weihu shan – The Taking of Tiger Mountain & Argo 2. & 90 Minutes in Heaven



Közeledünk lassan az év vége felé, de nem álltam le a filmekkel, csak hát… hááááát… kevés rivjúra érdemes akad a „horgomra”. :-P

Inkább csak amolyan, „filmes blogger vagyok, ezért írni is kéne róluk néha” :-P (még akkor is, ha totál időpocsékolás bizonyos filmekre karaktert áldozni :-/// ) elnevezéssel felcímkézhető önigazolásként ülök most is a gép előtt. :-(

Néha még majdnem meg is sajnálom magamat, hogy ilyen nehéz kulimunkára adtam a fejemet. :-PPP ;-)

Mindegy, kitartás: hamarosan (azaz, elvileg még idén) elügetek én is az SW VII-re, és végre személyesen is találkozhatok egy fal- és arcszaggató blockbusterrel – amit aztán jól meg is írok kábé huszontizensokadikként. :-P ;-)

Na, nézzük akkor, miből is élünk. ;-)


Zhí qu weihu shan – The Taking of Tiger Mountain


Oldfan ajánlására, Oldfan fordításával néztem meg :sör: és nagyon kellemesen csalódtam. :thumbsup:

Igaz, Oldfan rivjúja miatt voltak visszafogottak az elvárásaim, de ennek ellenére határozottan tetszett a film – amin meg is lepődtem. :-)

A maroknyi kommunista katona harca a Tigris-hegyet bitorló banditakirály Sólyom úr (Tony Ka Fai Leung), és ezer fős bandája ellen igencsak tetszett. :thumbsup:

Természetesen volt benne propaganda szag, de az elviselhető szinten – de a banda hierarchiája, meg a beépült kém kőkemény „helyzetei” marha izgalmassá tették az egészet, nem is szólva a falu ostromáról, és magáról a Tigris-hegy bevételéről. :sör:

A(z egyik, de szerintem az _igazi_) főszereplőt (akit Hanyu Zhang alakít) egy valódi kínai hősről, Yang Zirong-ról mintázták, és bár nyilván mítoszok (és propaganda…) is övezik a múltját, mégis azt hiszem, egy igazán merész katona előtt hajt fejet a történet. :respect:

Ami mondjuk azért idegesített, olykor-olykor, az a „bullet time”, amit a rendező, Tsui Hark előszeretettel alkalmazott – én meg sokszor felesleges sallangnak ítéltem. :-/

Mindezek ellenére határozottan kellemes, és érdemes alkotás ez a film.

Jó szívvel ajánlom. :sör:


Argo 2.
 

Jó-jó-jó, felteszem a kezem: ide dobáljátok a köveket. :-P ;-)

A „nagy fikagyáros” (aka. én…) lefekszik egy ilyen filmnek. :-PPP

De mi a fenét csináljak, ha egyszer Balog Tibi és Kovács Lajos rajongó vagyok?!?! :-)))

Igen, sokszor gagyi – igen, sokszor túltolt – igen, a fene se érti, hogy miért volt az elején a falumbéli Téglás Zoli-s rész, ami amcsi menő movie akar lenni, de nagyon nem kellett egy ilyen… hm… „kísérlet” egy echte magyar filmbe – igen, Kulka János karaktere, a mindenttudó, szuperfőmenőninja, a Fekete Lótusz (az neked…  innen a film egyik prominensének a nevét töröltem!... a valagadba! vagy inkább fekete lóvalami, ami szintén „sz”-re végződik… :-PPP ) annyira műmájer, hogy az azért konkrétan fáj.

De mégis, még ennek ellenére is: Balog Tibi – Kovács Lajos, és Bodri – Scherer Péter nekem elvitték a filmet. :-DDD  És szó se róla, Bicskey Lukács (RIP) Psychója is bejövős a maga eszelős túlzásaival. :respect:

Nekem egy kellemes ökörmarhaság volt az Argo 2. :sör:

Amin röhögtem néhány elcseszettül orbitálisat. :-DDD


90 Minutes in Heaven
 

Meg vagyok lőve ezzel a filmmel… :-/ Én ugyanis azzal a fixa ideával ültem el elé, hogy egy keresztény filmet fogok látni, ami megerősít (újra), hogy van Mennyország.

Ehhez képest láttam egy „felépülés filmet”, ami a súlyos balesetéből lábadozó Don Piper tiszteletesről szól, akit Hayden Christiansen alakít.

Nem viccelek! Tényleg Hayden „Anakin Vader” Christiansen a főszereplő! Ami ugye, azért nem feltétlenül a jó film záloga…  :-P Főleg ilyen fizimiskával.
 

Szerintem, egy ilyen bajuszért már egy közlekedési rendőr is megbünteti az embert… :-P :-)

Szóval, végignézve Don Piper elvileg igaz történetét, azon morfondíroztam, hogy ez akkor most miért is _lenne_ keresztény film, amikor tényleg azon van a fő hangsúly, hogy milyen nehéz testileg és lelkileg felépülni egy ilyen döbbenetesen súlyos, tényleg csak a csodával határos módon nem halálos balesetből.

„Felépülés-filmnek” túl sokkoló – keresztény-filmnek meg… hm… elég kevés. :-///

Mindez pedig a köztünk szólva nem egy színészóriás Haydennel súlyosbítva… hááát… azt hiszem, nem igazán akarom ezt a filmet senkire se rátukmálni.
:-///


És most jöjjön a végére a (sajnos lassan szokásosnak mondható… :-( ) „sallang”. Terápiás jelleggel, hogy kibeszéljem magamból. :-///

Tamara Drewe: hahh… ilyen szereposztással: hatalmas csalódás. :-/// Igazából, az egész történet volt számomra olyan érdektelen, hogy nem akartam elhinni a végén, hogy ez csak tényleg ennyi volt. :eeekkk: Csak Gemma Arterton feneke miatt érte meg végigszenvedni… :-)

Kraftidioten – Az eltűnés sorrendjében: „Vicces és véres”?! Ez?! Ameddig néztem (ameddig bírtam… :-///) kurrr… tára nem volt vicces. :-PPP Az meg, hogy szépen, sorban, módszeresen – de főleg unalmasan, érdektelenül, és bármiféle feszültség nélkül… – gyilkolják benne az embereket, az még nálam is kicsapta a biztosítékot. :-/// Nézze, akinek… akinek van hozzá ideje és energiája. :-PPP

Gokudou daisensou – Yakuza Apocalypse: Hú! – kaptam fel rá a fejemet. – Takashi Miike, Yayan Ruhian?! Mekkora királyság lesz ez már! Erre alig negyven percet bírtam belőle... :-/// Nem létezik, hogy ilyen felállással nem lehet _JÓ_ filmet csinálni?! De. Lehet. A fenébe is már! :-OOO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése