2015. október 25., vasárnap

Bone Tomahawk




Manapság elég sok vacak filmet láttam (konkrétan: _csak_ olyanokat… :-((( már megint gyűjtöm őket egy posztba, aminek az lesz a címe, hogy: „Felesleges, érdektelen, hasztalan…” :-PPP ), így talán már nem is annyira meglepő számomra (meg talán nektek se…), hogy az első szembejövő, értékelhető film elnyeri a tetszésemet.

Ami azért lenne még úgy általában meglepő, mert nem vagyok nagy rajongója a horrornak – vagy inkább mondom úgy, aligha kelnék fel (még egy igazán belevaló horror elől sem) úgy a székből, hogy „te, ez milyen _jó_ film volt már! hogy kibelezték már egymást, mi?! csak úgy fröcskölt a vér! atom!” :-PPP. :-)

Most meg mégis ezt teszem a Bone Tomahawk-kal. :sör:

A „western-horror” műfajmegjelölés stimmel, szóval, senki ne számítson valami „old school, pisztolyozósra”.

Egyébként meg, a film első percében kiderül majd számotokra, hogy miféle műfajjal álltok szemben, valamint az is, hogy bírni fogja-e a gyomrotok…

És azért a horror-témában sem váltja meg a világot „überújszerű” ötletekkel – de mégis: az ismerőssége ellenére, szvsz, végig körömrágóan izgalmas, marha jó karakterekkel, igazi, amolyan „ősi gonosz” ellenséggel megspékelve. :sör:

Kurt Russell (64 évesen!) eszméletlen markáns, szinte egyenesen a múltból szakasztott fizimiskájával, tökéletes választás volt a seriff szerepére, aki a hátán vitte a filmet. :respect:

De Patrick Wilson, Matthew Fox, Richard Jenkins, és David Arquette is nagyon ott voltak szeren, és méltó partnerei voltak a seriffnek a filmben. :respect:


A sztori felütése: a városból, a seriff hivatalából eltűnik a seriff egyik helyettese, egy lábon lőtt rab a cellából, és a dokinő, aki ápolta. Nem marad semmi más utánuk, csak egy kőhegyű nyílvessző, amiről az egyik helyi indiánt kérdezik meg, hogy melyik törzsé lehet.

„- Only one group that hunts with these.
-Who?
-They don't have a name.
- What kind of tribe doesn't have a name?
- One that doesn't have a language. Cave dwellers.
- You know where they are?
- I have a general idea.
-You'll take us to them?
-I won't.
- 'Cause you're an Indian?
- Because I don't want to get killed.
- You're afraid of your own kind?
- They're not my kind. They are a spoiled bloodline of inbred animals who rape and eat their own mothers.
- Well, what are they?
- Troglodytes.”

Szóval, erről a „rescue party”-ról szól a film.

Szerintem kellően besza… izé… szóval, kellően ijesztő, na. ;-) És eléggé bitang horror-jelenetekkel van megtűzdelve. :eeekkk:


De valami abergált… abregált… aboriginált ;-) :-P vadállat azt mondja a lelkemben: hogy marha jó film volt. :sör:

Nekem meg főleg, aki két hete csak szahar filmekkel, és vacak sorozatok bepróbálásával múlatom az időmet… :-PPP

Aki bírja az ilyet, annak must see – már csak Kurt Russell miatt is. :respect:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése