2015. március 22., vasárnap

El Ministerio del Tiempo s01e04 & Dig s01e01



El Ministerio del Tiempo s01e04


Nem mondom azt, hogy részről-részre jobb, mert szvsz a harmadik epizódot nem tudta überelni – de azért ez is egy nagyon rendesen odapakolt történet volt. :sör:

Az átívelő szál megint „jégre került”, de az aktuális ügy volt olyan izgalmas, hogy ezt a hiányosságot képes volt feledtetni: ugyanis a minisztérium puszta léte forgott kockán.

És a fennmaradásért/túlélésért Spanyolország történelmének talán legfélelmetesebb alakjával, Tomás de Torquemadá-val, az irgalmatlan spanyol főinkvizítorral kell „birokra kelni”.


Ráadásul, most egy olyan helyzetbe kerülnek, hogy hiába hinnénk azt, hogy az Időminisztériumé az világ összes „ideje”, most mégis – csak öt nap áll rendelkezésükre, hogy megmentsenek valakit az inkvizíció máglyájától.

A kis csapatunk (Amelia, Julián, és Alonso) megtesz mindent, ami tőlük telhető – és közben mindenki (főleg Amelia) a „saját életében” is kihívásokkal küzd, amiket meg kell oldania.

A csapat tagjait mindig dicsértem: nem is alaptalanul, most is remekül játszanak :sör:, de most már itt az ideje, hogy említést tegyek végre a minisztérium „félelmetes és titokzatos szürke eminenciásáról” Ernestó-ról, akit a szugesztív Juan Gea formál meg, szinte átütő erővel…


…és akinek titokzatos múltját végre megismerhetjük.

És a végére tartogattak egy olyan jó csattanót/poént, ami nekem nagyon bejött. :-)))

„Imádom a jövőt!”
:cool:
:-D

Ezért pedig simán elnézem a készítőknek azt a „bakit”, hogy – nem arról volt szó, hogy éjfélkor lesz a kivégzés? Nem azt mondja-e Ernesto, hogy már csak 40 perc van hátra „kapuzárásig”? És mégis, tök világosban menekülnek…? Vagy ezek a „toledói fehér éjszakák”?! ;-)

Mindegy, semmi baj! :sör:

Azért szeretlek titeket… :-)


Dig s01e01


Hogy is mondják? „Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka.” :-P

Valahogy ez jutott eszembe a pilot után… :-///

Oké, Tim Kring-től (Heroes, Touch, Daybreak) mi mást is várhattam volna… :-P

…és ez tényleg olyan, mint a Touch. :-P

Mindenféle és mégis semmilyen. :-/

Összeeresztve nagy katyvaszban a vallási fanatikusok, világméretű összeesküvést szövők, zsidó misztikum, keresztény szekta, klónok, bölcsek, hatalomra vágyók/törők, és porcelánboltban gyalogló, lelki sérült FBI-osok… :eeekkk: :-O :-/

Aztán az egészet bedobják egy fazékba, azzal a felkiáltással, hogy „majd csak lesz belőle valami!”.
:-PPP

Szerintem, ez a „remek” próbálkozás nem jött össze… :-P Pontosabban hamvába holt. :-P És Tim Kring-gel számolva, valljuk be,  eleve is lutri volt, hogy be fog jönni… :-P

Egyedül Jason Isaacs karaktere ért benne valamit – de annyit meg nem ér az egész, hogy miatta nézzek egy olyan sorozatot, aminek minden _egyéb_ vonulata meg halálra idegesít… :-/
 

Sz’al, asszem – részemről ennyi volt.
:cancel: :-P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése