2015. március 15., vasárnap

El Ministerio del Tiempo s01e02-e03 & Víctor Ros s01e01-e02



El Ministerio del Tiempo s01e02-e03



Az igazat megvallva, a második résznél elbizonytalanodtam: hogy _tényleg_ sikerül-e valami nagyot dobniuk a spanyoloknak ezzel a sorozattal… vagy besül a remek ötlet…

Ugyanis egy kissé elvesztették a fonalat, szvsz. Hisz az első részben megjelent (meglebegtették) a renegát időügynök karakterét, aki remek keverésekre/kavarásokra adhatna okot – nem is szólva az átívelő szálról.

A második rész gyakorlatilag „jegelte” az átívelést, és azon moralizált/polemizált, hogy az időügynökök, bár nem nyúlhatnak bele a történésekbe (pillangó effektus), de mi van, ha személyes érintettségük olyan mély, hogy nem tudják betartani ezt a szabályt…?!

Ráadásul azon is elgondolkozott az ember, hogy egy-egy híres, a történelembe nyomot hagyó ember… valóban értékesebb, mint egy „egyszerű közember”? Az ő élete tényleg többet ér…?! Ki mondja ezt? Hol mérik ezt ki? Patikamérlegen? :-P

Valamint azt meg én nem értettem, hogy a fenébe változhat meg a múlt, amikor nem avatkozott be senki? Egyszerűen, csak úgy, magától? Hogy tegnap még felszállt Lope De Vega arra a hajóra, 2015-ben alszunk egyet, és hirtelen kiderül, hogy – nahát, Lope De Vega mára már nem szállt fel arra a hajóra, ahová egyébként fel kellett volna szállnia, és 2015-ig minden év minden napjában eddig fel is szállt… :eeekkk:

Mi a francnyavalya történt…?! Kilötyögött az időfolyó, vagy mi?! :-///

Sz’al, ez nekem kicsit fogfájós, mondvacsinált indok volt. :-P Na, nem mintha nem lennének ebben a sorozatban nüanszok, amikor azt mondja az ember – ha ezt egy kicsit megkapargatnánk, jobban körüljárnánk, szerintem… nem minden kóser ezzel az idő (és a film!) szabályai szerint.

De eddig nem akadtam fel ezeken – ám amikor egy rész nem köt le annyira, mindjárt elkezdek… beleokoskodni. :-)

A második epizód egyedül a „spanyolos poénokkal” hozta magát (számomra) értékelhetőre, amiken nagyon jókat röhögtem. :-D

Annyiszor „szóltak be” benne a spanyolokra, hogy a Kedvesem gyanakodva meg is kérdezte: „te, ezt a sorozatot biztosan spanyolok gyártották?!”. :-)))

Ám szerencsére a harmadik rész megint nagyon jót dobott, sőt: szvsz az eddigi legjobb epizód volt! :sör:

Újra pörgött az átívelő szál, végre megint egy nagyban játszó, nagy formátumú, közismerten pusztító ellenséggel kellett szembenézni – és a renegát időügynök ijesztően brutál nyomvonalon indult meg…

…és amikor ismét megjelent egy olasz/spanyol hős, Ambrosio Spínola (vagy Ambrogio Espínola), megint leszakadt a pofámra az ég. :sör:

Főleg, amikor Alonsóval találkoznak…

 
„- Ön Espínola, aki bevette Bredát?
- Én vagyok.”

És ahogy elnézegettem a „következő rész tartalmából” felvezetést, azt hiszem – igazából csak most fognak majd bedurvulni a dolgok. :sör:

Az évad nyolc részes – szvsz meg fogja érni a rászánt időt. :sör:

…valamint tennék ide egy képet arról, hogy a spanyoloknak akad pár nyomós érve az ellen, hogy a mi kis hazánkban lennének a legszebb nők…
 

Aura Garrido


Víctor Ros s01e01-e02
 

Szintén spanyol sorozat (ez csak 6 részes mini), és szintén „Hodoree”-nak köszönhetjük hozzá a magyarítást, mint az El Minsiterio del Tiempo esetében. :sör:

Egy kicsit Copper-feelinges, egy kicsit „Jack, the Ripper”-es, a XIX. századi Madridban játszódó rendőrnyomozós sorozat.

De… mégis szeretem. :sör:

Valahogy van egy remek feelingje (a spanyol CGI… hm… „kiforratlansága” ;-) ad valami különös, műtermi bájt az egésznek – és ez nekem bejön). Hja, a spanyol CGI eme jellemzője kiütközik az El Ministerio-ban is… De egy dolgot tesznek ellene (vagy mellette) a spanyol tévések: annyi valós, történelmi helyszínen forgatnak, amennyi(be)n csak lehet – és Spanyolországban azért bőven akadnak olyan helyek, ahol szinte megállt az idő, és harapni lehet a történelmet. :sör:

És megint csak azt mondhatom: remek spanyol színészek játszanak benne, akiket élmény nézni. :sör:

Carles Francino, Tomás del Estal, Alberto Berzal, Esmeralda Moya, Megan Montaner
:thumbsup:
 

Az aktuális („napi”) eset is mindig érdekes, de az átívelő szál nyomozása (a spanyol „Jack, the Ripper” után) is kellőképpen izgalmas, és… sötéten fenyegető. :respect:

Kár is sokat beszélni róla: 6 (hat!) részes a teljes évad – nehogy már ne nézzem végig! :sör: :-)

Arról nem is szólva, hogy itt is feltűnik a az El Ministerio Alonso de Entrerríos-a, Nacho Fresneda. :thumbsup:

…és íme, egy újabb nyomós spanyol érv az ellen, hogy a mi kis hazánkban lennének a legszebb nők…
 

Megan Montaner

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése