2015. március 6., péntek

El Ministerio del Tiempo s01e01 & The Last Man on Earth s01e01-e02



Pár szó egy nagyon bejövős sorozatról :sör: …

…és egy nagyon csalódást keltőről. :thumbsdown:


El Ministerio del Tiempo s01e01


Bakker, mi ez már…?! :sör: :-)))

A spanyolok sorozatot készítenek – és ráadásul… ilyen bitang jót?!?! :respect:

Oké, ha nem akartok elfogult, „fanboy” ömlengést olvasni, akkor skippeljetek – mert most az jön! :-D

Egy, a kártyákat és a korokat remekül keverő, csöppet sem erőltetett, vagy izzadtságszagú („jaj, csak megfeleljünk a korhatárbizottságnak, az aggódó szülőknek, az anyátok kínjának, és a tántikád térgye kalácsának…” :-PPP ), hanem laza, kikacsintós, beszólogatós – és közben marha izgalmas. :respect:

És ami a leges-leges-legjobb benne: az eszméletlenül karakteres főszereplő csapat. :megarespect:

Oké, van köztük kedvencem (Alonso de Entrerríos! :leborul:  :-) ), de mindegyikük annyira egyedi, annyira különleges, annyira unikum, hogy nem lehet nem szeretni őket. :respect:

És elképesztően jó közöttük az összhang, és hárman együtt olyan ütős csapatot alkotnak, hogy mellettük az összes CSI széria menő, gondosan összerakott, szénné sztárolt nyomozócsapata, kilúgozott, üres pálcikaemberek gyülekezetének tűnik. :-P

Amelia – Aura Garrido, Julián – Rodolfo Sancho, és Alonso de Entrerríos – Nacho Fresneda
:sör:


„- Alonso Flandria seregének veteránja, a tökéletes katona. Bárkivel fél perc alatt végez szemtől-szemben, egy szál késsel.
- Nehezen fog nőkkel dolgozni.
- Régimódi, de megvan az előnye. Kihalófélben van a becsületessége és a szavahihetősége. És hazafi.
Amelia az ész. Modern, intelligens, többet lát bárki másnál. Ha a XXI. században születik, bármi lehetne belőle.
- Julián?
- Nincs vesztenivalója, és ez előnye is. És valaki, aki manapság mentősként dolgozik Madridban... annak menetlevele van bármely korábbi korszakba.”


Ők hárman az „Időminisztérium” legújabb csapata, akik éppen csak összeismerkednek, rögtön bele is kell csapniuk a lecsóba, és egy remek kis időtöréses helyzetbe keverednek, amit meg kell oldaniuk.

Igen, nagyon úgy néz ki, hogy az „egy rész-egy eset” felállás fog dominálni, de közben kapunk egy átívelő szálat is, amit folyamatosan, apránként göngyölítünk: és az első epizód esetében nekem mindkettő nagyon tetszett. :sör:

És akkor egy kis „villanás” a Nacho Fresneda által megformált Alonso de Entrerríos-ról, aki így néz ki, úgy alapból :-)
 

„Uram, kérdezhetek valamit? Ki ez az Alatriste, akivel mindenki összetéveszt?”
:-)

Ám akkor még egy arról nem is szóltunk, amikor megjelenik a spanyol függetlenségi háború nagy hőse, Juan Martín Díez, „el Empecinado” – őt Hovik Keuchkerian formálja meg: minimalista ábrázolással, mégis, olyan, mint akit egy sziklatömbből faragtak. :respect:

…és amikor „el Empecinado” és Alonso egymás mellé állnak, hogy megvédjék egy hölgy becsületét – rögtön arra gondol az ember: „ezek ketten nemhogy egy-két erőszakos francia katonát lennének képesek lerendezni, de ha igazán nekiveselkednek, az tuti, hogy lerombolják fél Párizst…”. :sör:

Egy szó, mint száz: én lenyűgöződtem a nyitóepizódtól – oké, 100x el lehet még tolni, hisz láttunk nem egy-két remek felütéssel rendelkező sorozatot csúnyán besülni… –, és tűkön ülve várom a folytatást. :respect:

Végre egy remek, eredeti sorozat!!!
:sör:


The Last Man on Earth s01e01-e02


Nos… :-/

Tőlem döntögethet mindenféle nézettségi rekordot a dupla nyitóepizód – de ez akkor is marha kevés. :-P

Az első rész csak szimplán unalmas volt – azon kellett volna röhögnöm, hogy teleszarja az úszómedencét…?! Bocs, nem vagyok oda az ilyen típusú… _„humorért”_. :-PPP

A második rész viszont már rendesen idegesített. :-PPP
Mert az első rész azért (is) volt szerintem rossz, mert a „one man show” nem működött, ugyanis fájdalmasan érezhetően hiányzott egy partner – egy Hacsek a Sajó mellől. :-P

De amikor megjött a „last women on earth”, a kezdeti megmosolygás lassan az arcomra fagyott, olyan szinten idegesítő ennek a csajnak minden egyes pillanata… :-PPP

És most azt kéne néznem évadhosszig, ahogy az utolsó nő (a vágyott nő!) a halálba szekálja, és szétszívatja a szerencsétlen, bugyijába bejutni akaró utolsó férfit?!

Na, nem… :thumbsdown:

Csak egy esetben térnék vissza (mert egyébként most kaszálom :cancel: :-P ), ha kiderülne, hogy mégis él még pár ember, és szerteágazóbb/több irányúbb lesz az interakció.

Mert ez így nekem: kb. egy nagy nulla. :-PPP

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése