2023. május 29., hétfő

Black Knight – A kézbesítő s01 & The Dark Crystal: Age of Resistance – A Sötét Kristály: Az ellenállás kora s01

Hogy ne csak mindig a jóról írjak :-P most pár szó két kevéssé sikerült sorozatról… :-/

Black Knight – A kézbesítő s01

Dél-Koreából mindig valami jó, mindig valami unikum, mindig valami ütős szokott jönni.

Épp ezért meglepő, hogy most valami olyasmi érkezett, aminek minden szelete, minden szegmense ismerős valahonnan… és ezek nem kellemes „ahá!”-érzést keltenek az egyszeri nézőben, hanem olyat, hogy „na, ja… öhöm…” :-P.

Van benne egy kis Equilibrium és egy kis Halo: ugyanis a főszereplő 5-8-as pont olyan, mintha az Equilibrium harcos-papjainak és a Halo Master Chief-jének keresztgyereke lenne.

És van benne Éhezők Viadala, ahogy Sa-wol, a menekült, hibrid fiú végigharcolja/küzdi magát egy versenyen, hogy Black Knight/Kézbesítő lehessen. (Mellesleg úgy megkérdezném: az eredeti „Black Knight”-ból lett „Kézbesítő” átnevezés másnak nem disszonáns, csak nekem…?! :-/ )

Valamint – természetesen, ugye – van benne Főgonosz, aki az eleve az 1%-ára kipusztult(!!!) emberiség maradékát is szeretné úgy kb. 0,98%-ban kiirtani, hogy a végleg(…?!) megmaradó 0,02% „boldog, örömteli dőzsölésben élhessen”. Komolyan mondom, a Jimmy Bondos fullidióta őrült gonoszokkal van egy szinten, akik el akarják pusztítani a világot, hogy aztán… WTF?!?!

…az utolsó részt már pörgetve „néztem”… és arra gondoltam, ha már a dél-koreai sorozatgyártás is „bátran lopva” a mainstreamből építkezik… akkor kábé tényleg közeleghet az apiszkopális. :-PPP

Nem túl jó látvány (láttunk már jobbat), nem túl jó akciók (láttunk már jobbat), nem túl erős karakterek (láttunk már jobbat) – egy amolyan innen-onnan összegyúrt, átlagos posztapok sorozat.

Nem lett jobb a világ attól, hogy ez a széria elkészült. Ellenben a világvégét határozottan közelebb érzem…

 

The Dark Crystal: Age of Resistance – A Sötét Kristály: Az ellenállás kora s01

Egyszer már elkezdtem (vagy 2-3 éve…), de a második rész után abbahagytam…

Most Mátéval végigtoltuk, és ebből annyi előny számazott, hogy most már teljesen értem, hogy cseszték el az egészet – és teljesen jogosnak tartom, hogy a második évadot nem rendelték be, és 2020-ban kaszálták a sorozatot.

Egész egyszerűen nem tudták eldönteni, hogy kinek készítik az egészet.

Az általam nagyon szeretett és tisztelt Jim Henson (1936-1990) örökségén felépült Jim Henson Company nem tudta megidézni a Muppet Show szellemét, ami egyszerre volt képes minden korosztályhoz szólni.

Itt – bár bábos megvalósításban – horrorfilmes jelenetek/fordulatok (a szemeket kirágó bogár iszonya, meg az összevart szájú szerencsétlenek, akik önmagukban is borzalmat keltő karakterek voltak, de az egyikük brutális lemészárlása lett az igazi mélypont…) sorjáztak olyan hányingert keltő képekkel (az állandóan kifakadó/folyó gennyes kelésekkel megvert szkekszisz, ami gond nélkül megette az ételt is úgy, hogy ráfolyt a saját trutymója…), amiktől az egyszeri felnőtt gyomra is felfordult.

És a szkeksziszek… ennyi ocsmány karaktert egy rakáson régen láttam. Nem, nem az elmebeteg Vadász volt benne a legijesztőbb, hanem a számító, fondorlatos, állandóan áskálódó, nyálkás-csúszós Kamarás, aki képes volt bárkit-bárkivel összeugrasztani, és bármilyen igazságot hazugsággá torzítani.

Hiába voltak kedves női karakterek (Deet, Brea, Tavra, Seladon) és a kedves Hup, a becő lovag, nem tudták ellensúlyozni a sok szörnyűséget.

Rian pedig, a harcos ifjú, minden volt, csak karizmatikus kiválasztott nem. Gyakrabban tűnt viszont egy rakás szerencsétlenségnek…

Aughra anya tűnt legalább érdekesnek, de ő _sem_ tudta egymaga megmenteni a sorozatot.

Az utolsó rész „csatája” meg… borogass… Aughra a végén felkiáltott: „Ez a győzelem mindannyiótoké!” mire Máté pikírten megjegyezte: „de hát nem is harcoltatok!”. :-PPP

…és amit a legjobban utálok, amivel számomra minden sorozatot el lehet cseszni: hogy az utolsó rész már nem az évad lezárásáról szól, hanem a következő évad felvezetéséről! :-OOO

Ennek fényében különös elégtétellel tölt el, hogy kaszálták az egészet.

Mellényúlás. Balfogás.

Talán így lehet legjobban jellemezni ezt az egész vállalkozást. Egy random Muppet Show epizód 100x jobb ennél.

Jim Henson – hiányzol a Világnak. RIP

De nekem nagyon. :respect:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése