2022. augusztus 1., hétfő

Weird Lawyer Woo Young Woo – Extraordinary Attorney Woo – Egy különleges ügyvéd, Woo s01e01-e04 & Primal s01e01-e06

Két nagyszerű sorozatnak vagyok a folyamatában, és annyira tetszik mindkettő, hogy muszáj írnom róluk! :thumbsup: :-D

 

Weird Lawyer Woo Young Woo – Extraordinary Attorney Woo – Egy különleges ügyvéd, Woo s01e01-e04

Ha valamiért nem fogok (terveimmel ellentétben…) mégsem lemondani a Netflix előfizetésemről, az a különleges dél-koreai sorozatok miatt lesz. :leborul:

Emlékszem, még „adriandarco” virtuális barátom a szépemlékű Fantasya.hu-ról volt az, aki belevitt az ázsiai, főként dél-koreai filmek világába. Amit ott láttam, attól leesett az állam… és beleszerettem.

…és azóta sem szerettem ki belőle. :leborul:

A Netflixnek hála, most már a sorozataik is elérhetőek és nyomon követhetőek – és itt is megannyi szívnek-léleknek kedves gyöngyszem akad az ember szeme elé. Amik feltöltenek és felemelnek, mint A titokzatos pop-up bár. :amazing: Vagy megrágnak, kiköpnek és felemelnek, mint a Hellbound. :weirdgood:

Woo ügyvédnő története leginkább a Mennybemenetel sorozattal állítható párhuzamba. Ami (szintén) csodálatos élmény volt. :respect:

Itt is autista, Asperger-szindrómás főhősnőnk van, aki 164-es IQ-val, és egy autista minden különlegességével, és a bálnák iránti mérhetetlen rajongással felvértezve kezd dolgozni a Handabanda… izé :-)… akarom mondani Hanbada Ügyvédi Irodánál. 

A dél-koreai film- és sorozatkészítők fura egy népség. Tudod, valamiért úgy gondolják (biztos ez valami ázsiai, félnomád maradiságból adódik…), hogy a karakterek, legyenek horzsolósan karakteresek! És hogy a történet legyen fordulatos, lebilincselő, képernyő elé szögező!

Micsoda avíttas nézetek, már megbocsásson a világ… :-P :-)

Woo Young-woo (Park Eun-bin), mint autista ügyvédnő – Lee Joun-ho (Kang Tae-oh), mint pártfogó és reménytelen szerelmes – Jung Myung-seok (Kang Ki-young), mint „nemszeretem” főnök, aki mégis… marha jópofa. :-D

Jung Myung-seok: Tizennégy év óta dolgozom a Hanbadában. Tudja, mi zavar a legjobban?  
Woo Young-woo: Ööö… a forgóajtók?! 
Jung Myung-seok: Mi…?! Nem, nem a forgóajtók! Az ügyfél által lepecsételt papír!
:-DDD 

Lee Joun-ho: Az a vasaló… emlékeztet valamire. A Moby Dickben 
Woo Young-woo: Az ámbráscetre? 
Lee Joun-ho: Igen, az ámbráscetre! (…) Mi a baj? 
Woo Young-woo: Sok mindent nem szabad a munkahelyen csinálni. Utánozni a többieket és fura dolgokat mondani. Kajak, görög, rotátor, bab, sebes. És őszintének lenni. 
Lee Joun-ho: Valóban? Nem tudtam. 
Woo Young-woo: Legfőképp: nem szabad beszélni a bálnákról. Hacsak nem feltétlenül szükséges.
:-DDD


A tárgyalótermi sztorik pedig érdekesek, izgalmasak, mindegyiknek mélysége van. És Woo Young-woo mindegyikhez a maga különleges(en) egyedi módján viszonyul – elképesztő tárgyi tudással.

Mi nézzük, és hétről-hétre várjuk. Megéri. :thumbsup:

Apropó: bálnák. Nekem tudjátok, mi ugrott be a film bálnás képei láttán? Bán Jani 2000-ben Zsoldos Péter-díjat nyert sci-fi novellája, a Bálnaraj a Crassus felett. :sör: 


Primal s01e01-e06


Spear, az ősember, és Fang, a tirannoszaurusz története.

2019-2020-ban készült az első évad – és én csak most, a második szezon elindulásakor figyeltem fel a sorozatra… mea culpa…

De fő, hogy felfigyeltem: és most ezerrel pótolom. :sör:

A két egyedül maradt lény egymás mellé csapódik, és együtt kalandoznak ezen az ismerős-ismeretlen vidéken: ahol mamutok, titanoboák, óriásdenevérek, és Hulkká változó majomemberek élnek – és ölnek… Ám Spear és Fang felveszik a harcot mindennel és mindenkivel: és amikor „láncukról elszabadulnak” és szabadjára engedik haragjukat… akkor általában butális vérfürdőbe torkollanak az események…

…és olyan lények válnak széttépett-szaggatott húscafattá, amikről korábban az ordított, hogy legyőzhetetlenek.

 Spear és Fang mindketten próbálják dominálni a másikukat, és önmagukat tenni a kétfős csapat vezérévé, de hamar nyilvánvalóvá válik, hogy együtt, egymás mellett harcolva érnek többet.

 És attól kezdve mindketten megtesznek minden tőlük telhetőt azért, hogy a másikukat védelmezzék.

 Marha jó, brutális(an véres) sorozat. Én beleragadtam. :sör:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése