2020. augusztus 2., vasárnap

Ssanggabpocha – Mystic Pop-up Bar – A titokzatos pop-up bár s01 & Kengan Ashura s01-s02


Két sorozat, amik annyira távol állnak egymástól, amennyire csak lehet – mégis mindkettő egyformán nagyszerű. :respect:


Ssanggabpocha – Mystic Pop-up Bar – A titokzatos pop-up bár s01


Már bitangul untuk a banánt, hogy belekezdünk egy-egy soriba a Netflixen… aztán a vállunkat vonogatva, a pofánkat húzva kaszáljuk őket egymás után. (Nem, felsorolni sincs kedvem az ilyeneket… :-PPP)

Mikor végre ránk ragyogott a szerencse, és belevágtunk a Pop-up bárba: amit nem is tudtunk letenni, amíg végig nem toltuk. :sör:

Egy vidám, szívderítő, misztikus, megható, megnevettető, mélyen emberi és szeretettel teli sorozatba botlottunk – aminek hatalmas szíve van. :respect:

Egy 500 éve vezeklő gyógyító sámán szelleme, Wol-Ju (Hwang Jung-Eum), egy pop-up bárt vezet a jelenkori Szöulban, és már csak 10 emberen kell segítenie ahhoz, hogy a büntetését letudja.


Segítője, az állandóan mosolygó, barátságos Guibanjang (Choi Won-Young), aki a Túlvilági Rendőrség nyomozója volt, mielőtt Wol-Ju mellé nem került.

...és azért akad olyan pillanat... olykor-olykor... amikor nem mosolyog...


Hozzájuk tér be kisegítőnek az árván felnőtt, fiatal, végtelenül jóindulatú Kang-Bae (Yook Sung-Jae), akinek az a különleges(en idegesítő :-) ) tulajdonsága, hogyha megérint valakit, az rögtön kiönti neki a lelkét.

Nagyon fontos és végtelenül jópofa karakter még a szellem Yeombujang (Lee Joon-Hyuk), aki nem mellékesen a Halál feladatkörét látja el. :-))) Lee Joon-Hyuk eszetlenül jól lett castingolva: olyan az arca, úgy tud játszani a mimikájával, hogy épp úgy be tudja az embert sza… sza… sz’al, ijeszteni, mint a Kaszás – de a következő jelenetben meg olyan fejet vág, hogy szétröhögi az ember az agyát, és még meg is sajnáljuk. :-)))


Akit pedig még nagyon csíptem, az Kang-Bae áruházi munkatársa, Jin-Dong (Ahn Tae-Hwan), akinek már arcberendezése is vigyorgásra ingerlő, és ha még meg is szólal… ! :-) Nagyon örültem, amikor egy önálló epizódot is kapott, mert érdekes és érdemes volt a karaktere. :sör:

Az emberek bánatát, társaskapcsolatát, bűneit és tragédiáit rendbehozó pop-up bár minden egyes „esete” érdekes, megindító… és olykor vicces. Ám közben egyre jobban megismerjük azt az eseménysorozatot, ami Wol-Ju-t odáig juttatta, hogy 500 évig tartó átokkal sújtsák – és egyre több olyan részletre derül fény, ami a főszereplőket is megdöbbenti: akik csak a saját nézőpontjukat ismerik a történetből.

Nem egy darálásra való sorozat: mi legalábbis egy-egy epizód után kikapcsoltuk, és hagytuk, hogy a rész által keltett érzések lecsapódjanak bennünk… És ezek az érzések mindig pozitívak és életigenlők voltak. :respect:

Oké, az utolsó három rész már annyira felpörgött, hogy ott nagyon nehezen tudta megállni az ember, hogy ne ugorjon menten a következő epizódra…

Nagyon kedves, nagyon vicces, nagyon szerethető, végtelenül emberi sorozat a Pop-up Bár.


Muszáj a léleknek ilyet is adni. Mert jól esik neki. :respect:


Kengan Ashura s01-s02


Ez meg a másik véglet: a pusztakezes közelharc vérmocskos, kegyetlen ünnepe, az ellenfél fizikai megsemmisítésének kvintesszenciája, vérgőzös, eszelős harcművészeti fieszta. :amazing:

Olyan elborult, olyan elvetemült, olyan különleges(en brutális) harcokkal, hogy az ember csak leesett állal bámul, miközben a torkában dobog a szíve.

A főszereplő a bosszúra éhes Ohma Tokita, aki mesterének gyilkosát akarja legyőzni – ezért jelentkezik a céges vitákat és szerződéseket eldöntő „Kengan Életre-Halálra” elnevezésű MMA-szerű gladiátorviadalra.

Az elején úgy látjuk, úgy tűnik, hogy ebből nem sokat lehet kihozni: Ohma olyan brutális és fékezhetetlen az előviadalokon, hogy úgy tűnik, nem lesz igazi ellenfele.

Nagyobbat nem is tévedhetnénk. :-PPP

A Kengan veretlen bajnoka, Agito Kanoh gyakorlatilag egyetlen ütéssel, fél kézzel keni fel a falra, amikor Ohma – bajnokságon kívül – kakaskodni próbál vele.

„Ohma Tokita, gyenge vagy. Egy karcolást sem tudnál rajtam ejteni.”

32 kengan harcos küzd két csoportban, egyenes kieséssel a bajnoki címért, és két évad (24 rész – de 24 _atompörgős_ rész!!!) után a második kör második meccsét tudtuk csak még le: de egy pillanatra sem állt meg a cselekmény, és egy másodpercig sem volt unalmas – sőt, a 22-23 perces epizódokból egyszerre hármat-négyet kellett letolni, mert gyakran abbahagyhatatlan a téma. :respect:

Ohmán kívül is simán vannak még szimpatikus karakterek, akiknek szívesen szurkol az ember: mint például Cosmo Imai, a Fojtogatók Királya – vagy Lihito, az Emberfeletti Ember – esetleg Sekibayashi, a Pokol Angyala… :thumbsup:

(Nekem mindhárman nagy kedvenceim lettek Ohma mellett. :sör: )

Nem tudom, más hogy lenne/van vele, de engem, mint a harcművészetek nagy rajongóját, teljesen telibetrafált a téma: gyakorlatilag letehetetlennek találtam – és imádtam minden egyes másodpercét. :leborul:


És most meg kaparom a falat, hogy mikor kerül fel a Netflixre a következő évad… :-OOOOOOO

(Van olyan oldal, ami 2020 őszét emlegeti… de semmi forrásmegjelölés, semmi biztos infó… :-/// )

Szóval, aki csípi az animét és a harcművészeteket – annak must see. :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése