2018. február 3., szombat

Boone: The Bounty Hunter & Two Lovers and a Bear & Darkest Hour – A legsötétebb óraHárom filmet néztem meg mostanság, de nem vagyok maradéktalanul elégedett a rájuk szánt időm minőségével… :-///

Az egyiktől nem vártam sokat, csak valami jópofa, agyatlan szórakozást: az még nagyjából teljesült is – de a másik kettőtől vártam volna valami… hm… komolyabb revelációt.

Ami sajnálatos módon, elmaradt. :-///

Nem nézési sorrendben, hanem pontozásiban haladok a rivjúmban, fentről-lefelé…


Boone: The Bounty Hunter


„- The only legendary journey you're gonna be taking is... your face to the floor.
- Don't make me laugh, man!
- That's not funny!
- Kevin Sorbo, you just got Boone'd.”
:-)))

Én régebben nagy rajongója voltam a nyolc évadot megélt „Dog, the Bounty Hunter” reality sorozatnak, így természetesen azonnal felkaptam a fejemet, amikor a „Boone: The Bounty Hunter” cím elém került – és le is csaptam rá menten. :cool: :-)))

A filmbéli Boone (John Hennigan) szintén tévés reality sztár, aki rosszfiúkat kap el… na de milyeneket is?!?! :-DDD

„- Stop chasing me, you freak!
- Keep running!
- Just parking tickets!”
:-)))

Hja, bizony. :-DDD Miért tarol le rettegő embereket ez a nyers hegyomlás?! Nem ám rablás, gyilkosság, hanem:

„- Seven unpaid parking tickets!
- What are you talking about, man?”
:-)))

Mivel ezek vagy átlagemberek, vagy feledékeny sztárok, nem pedig kemény bűnözők, ezért Boone „parkour”-ozva kergeti őket, hogy legyen valami látvány, meg izgalom. :-DDD


Így nem is csoda, hogy a sorozatuk szezonzárójára készülődve a producer megtudja, hogy kaszát fognak kapni – ezért Boone megmozgatja kapcsolatait, hogy valami nagy durranás legyen a záróepizódban, hogy berendeljék a következő évadot is.

Így jutnak el Mexikóba, hogy egy drogbáró 10 millió dolláros óvadékkal szabadon engedett fiát visszahozzák: amiből 1 millió dollár lenne a jutalékuk.

Nem azt mondom, hogy fergeteges, de határozottan jópofa a műmájer(kedő) Boone kalandjait nézni, és első blikkre nem is tetszett, hogy a film második felére keményre/komolyra fordítják a szót, és onnan „sima” akciófilmként működik, nem is rosszul… de már igazán poénok nélkül.

Mondom, elsőre ez a váltás nem jött be (inkább a műmájer, inkompetens ökörködést néztem volna tovább :-P), de miután aludtam az élményre, és előjött a martial arts rajongó énem, azt mondtam magamnak, hogy a két kemény bodyguard tesóval – Juan Cardoza (Lateef Crowder) és Benicio Cardoza (T.J. Storm) – lezajlott harcok azért eléggé ott voltak a szeren. :sör:

És persze ne feledkezzünk meg azokról a sztárokról (haverokról), akik megjelentek még akár szereplőként, akár csak háttér/névtelen karakterként a filmben, mint: Kevin Sorbo :-DDD, Corbin Bernsen, Lorenzo Lamas, Tommy ’Tiny’ Lister. :eeekkk: :-)))

A film valós játékideje mindössze 78 perc volt, amire még rátettek 5 perc kimaradt, elrontott és/vagy poénos jelenetet, amiken nagyon jókat derültem. :-DDD

„- Kevin Sorbo, you just got Boone’d.
- It's a lot better than being boned.”

Igazából, nem egy feledhetetlen vígjáték, de nekem kellemes és jópofa volt. :sör: :-DDD

„America, you're welcome.”
:-)))


Two Lovers and a Bear


Katicám állandóan csesztet ;-) :-), hogy „nézzünk néha valami _’normális’_ filmet is” :-))) ezért gondoltam, hogy egy ilyen címmel biztosan kicsípek valami kedvére valót.

Nos… igazából egyikőnk sem lelte benne kedvét. :-P

Eleinte még azt hittem, hogy lehet belőle valami (szerelem, szex, haragszomrád, kibékülünk), és a medve megjelenésével még a misztikum is betette nagy, szőrös tappancsát a filmbe – de a végére vagy elfogyott a spiritusz (esetleg a pénz…), vagy sosem volt egy épkézláb elképzelés arra, hogy honnan-hová tart a történet. :-PPP

Igazából eléggé pofára esve bámultuk a záróképsorokat… és határozottan citromba harapott, fancsali képpel keltünk fel a tévé elől. :-PPP

Én igazán nem javaslom senkinek, de ti tudjátok.

Hja, és ne nagyon kutakodjatok a film után a neten, mert olyan spoileres plakátokba lehet beleszaladni, hogy leszakad az ember pofája… :eeekkk: Nem tudom, hogy melyik hülye ötlete volt „azt” a képet kitenni a plakátra, de innen is gratulálnék neki. :suxxx: :thumbsdown:


Darkest Hour – A legsötétebb óra


Hát igen… Valahogy nem vagyok jóba az Oscar-aspiráns/díjazott filmekkel egy ideje. :-PPP

Most mondjátok meg: pár napja már írni akartam a rivjút, aztán elgondolkoztam, hogy miért is gondoltam, hogy itt van az ideje? Hiszen (akkor még… emlékeim szerint) csak a Two Lovers és a medvét láttam.

Azon meg mit akarnék blogposztot írni…?

Aztán megnéztem a Boone-t, és leültem a gép elé: és akkor jutott eszembe, hogy bakkerság, én már a Darkest Hour-t is láttam! Azért akartam korábban blogolni! De kiment a fejemből… :eeekkk:

Nos… hát…

Azért az jelent valamit, hogy ennyire a feledés fátyla mögé, a homályba sodródott már egy-két nap után a Darkest Hour.

Jelentheti azt is, hogy öregszem, és egyre szenilisebb leszek (ami ugye cáfolhatatlan _tény_ :-P :-) ) de azt is, hogy annyira hidegen hagyott/érdektelen volt számomra, hogy azonnal ráhúzta az agyam a rolót. :-PPP

Oscar aspiránsság ide, vagy oda, ez a politikai szarkavarás (mert az, kár ezen vekengeni, hogy „hű, milyen csúnya szó!”, konkrétan az volt :-P) nem hagyott mély nyomokat bennem. Hogy Chamberlain felemeli-e a zsebkendőjét, vagy sem, vagy ahogy Halifax erőlteti Churchill-t, hogy mondja jegyzőkönyvbe, elutasítja a béketárgyalásokat a németekkel (hogy ezért aztán lemondathassák)… marhára nem érdekelt. :-P

Utálom a gerinctelen, opportunista, megalkuvó, korrupt, aljas politikusokat – és körbe nézek kies kis hazánkban, látok belőlük dögivel, nem is nagyon kell keresnem őket: állandóan a pofámba tolakodnak. :-PPP Annyira undorodok tőlük, hogy nem vagyok kíváncsi más országok hasonló férgeire: elég, ami idehaza van… :thumbsdown: Szóval, az angol, hazaárulásra kész gennyládák – nem tartoztak az érdeklődési körömbe. És tolakodnak a filmben, bőven. :-///

A szenvedélyes jeleneteket azért eléggé bírtam: a metrón, és az „alsóházban” (vagy hol).

„- If the worst came to pass and-and the enemy were to appear on those... those streets above, what would you do?
- Fight!
- Fight the fascists!
- Fight them with anything we can lay our hands on!
- Broom handles if we must!
- Street by street!”


„It appears to be your will also that if this long island story of ours is to end at last, then let it end only when each one of us lies choking in his own blood upon the ground!”


„- Then out spake brave Horatius,
Captain of the Gate:
To every man upon this earth
Death cometh soon or late.
And how can man die better
Than facing fearful odds
For the ashes...”
- „For the ashes of his fathers
And the temples of his Gods.”
- Are you crying?


Ezek kimondhatatlanul nagyszerű pillanatok voltak. Nem esik nehezemre elismerni. :respect:

De nagyon kevés volt ilyen. :-///

Hogy Gary Oldman megérdemli-e ezért az Oscart? Részemről rendben. :sör:

Ám a film… hááát… nekem mindössze arra volt jó, hogy miatta mégis csak rá fogom szánni magam a Dunkirk-re, amit skippelni terveztem.

Hogy ez pozitívum, vagy negatívum, azt majd utána megmondom, ha megnéztem. ;-)

És egyelőre nagyon messze érzem magam attól, hogy _bárkinek_ is ajánljam megnézésre a Darkest Hour-t… :-PPP

1 megjegyzés:

  1. Frissítés: jobban tettem volna, ha tartom magam az első döntésemhez, és skippelem a Dunkirk-öt. :-PPP

    Kidobott, elvesztegetett időnek érzek minden egyes percet, amit vele töltöttem. :-(((

    Az egyik legrosszabb második világháborús film, amihez balszerencsém volt. :thumbsdown:

    Cseszd meg, Darkest Hour. :-///

    VálaszTörlés