2017. augusztus 21., hétfő

Pár dolog és egyebek…



Áhhh… hááát…

Amikor összegyűlnek az ember füle mögött, illetve a hócipőjében a dolgok, akkor néha ki kell azokat pakolni, hogy legalább megkönnyebbüljön. Asszem. :sör:

Kezdem akkor a régi adósságokkal: az eddig eléggé elítélhető módon elsunnyogott dicséretekkel. :meaculpa:

Galambos Pétert és szinkronmunkáit párszor már felemlegettem itt a blogon – negatív felhanggal.
 

Már régóta érzem azt, hogy kénytelen vagyok őt dicsérni is – csak eleddig nem nagyon fűlött hozzá a fogam :maximameaculpa: – és most végre meg is teszem: a Pocoyo című mese kapcsán.



Annyi szeretettel, örömmel, színnel és élettel narrálja végig a mese epizódjait, hogy gyermek (Máté) és gyermeklelkű felnőtt (én :-) ) élvezettel és vigyorogva hallgatja-nézi. Ő kelti életre ezt a mesét, teszi különlegessé, egyedivé – és végtelenül szerethetővé. Köszönet érte. :sör:


A magyar stand-up komikusokat is volt alkalmam már… hm…megróni eme blogon. És lapítva sunyítok jó ideje, amikor valaki végre (tanácsomat megfogadva, ugye… ;-) ) megrázta magát, és egy feledhetetlen előadással rukkolt elő – igaz, Londonban. :beer: :-)


Valószínűleg már tudjátok, kiről van szó: Bödőcs Tibor mutatta meg (még fanyalgó magamnak is…), hogy nagyon komoly, Hofi Géza-i minőséget is le tud tenni az asztalra. Elismerés érte. :sör: :respect:

Kár lenne ezek után visszatérni a búcsúszentlászlói kocsmasztorikhoz, azt hiszem…


És folytatom további adóságokkal – amikkel _nekem_/_nekünk_ tartoznak: akik még mindig (Andy Vajna és a szervilis pénzosztómechanizmus ellenére…) hiszünk a magyar filmekben, és még mindig várjuk azokat… és remélünk.

Az én fejemre ne öntsenek, a pofámba ne tömjenek _egymilliárd forintos_(!!!) – valaki felfogja, milyen összegről beszélünk? értitek ezt?! 1.000.000.000 Ft bonyek, egy _kurva mozgóképre_...!!! – filmalapos-neres-vajnás-timis-csicsás, a nullánál valamivel értéktelenebb hulladékokat!

(A napokban már rendszeresen kint állok a kapuban, és figyelem, mikor hajt el előttünk Nagy Feró, hogy megdobáljam a kocsiját kővel, amiért részt vett egy ilyen _egymilliárd forintos_(!!!) szemétben… de nincs szívem megdobni, mert azon kevesek közé tartozik, akik úgy, olyan óvatosan hajtanak el az utcán, mint akik elismerik és tisztelik, hogy mások is laknak itt, és nem akarnak senkit porba fullasztani. Hm… :sör: vagy :nemsör: ?! Inkább :sör: :-P )

Hogy lehet ilyen elcseszettül brutális összegeket kidobálni mégcsak nem is IMAX, vagy 4D, vagy CGI orgia filmekre?!?!

Azt hiszitek, hogy meg fog térülni? Hogy legalább a fele visszajön?! Vagy tökmindegy, hogy bukás – a ti zsebetek már tele van…?! Főleg az utóbbi motivál benneteket, ugye? :sux: :-PPP

Kincsem: 2 milliárd
Veszettek: 1 milliárd
Pappa pia: 1 milliárd
Viszkis: 1,1 milliárd
Budapest Noir: 900 millió

Ez iszonyatosan rengeteg pénz… – és a kiadott/ráfordított(?!?!) 7 milliárdból szvsz 1 milliárd _sem_ fog visszajönni, az tuti.

Ez ugyanolyan undorító közpénzlopás, mint a szar stadion-, és kisvasútmánia.

Hányok tőletek. :-OOOOO


És hogy milyen magyar filmek _hiánya_, elérhetetlensége_ miatt vagyok kissé… hm… nyűgös?!

Sorolom.

1945

Basszus… Rudolf Péter egy ilyen szerepben… fekete-fehérben…



Kojot

Aztakurta… ilyen _magyar_ film is van?! Ilyen csontroppantó, ilyen zsigeri?! AKAROM!!!




Brazilok

Valahogy úgy érzem, hogy ez egyszerre lesz vicces, odamondós… és szeretnivaló. :respect:

Látni akarom. :sör:




És a végére egy kakukktojás – mert elérhető a youtube-on.

Az állampolgár

Mindenkinek meg kellene nézni… de utána fájni fog, amikor tükörbe nézel.

Persze, csak akkor, ha még ember vagy…




A milliárdos szemetet meg toljátok az arcunkba ezerrel… :pföjj: :-PPP

Trógerek. :thumbsdown:

Hát, asszem, ennyit akartam mondani. :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése