2017. július 1., szombat

Egy kissé megkésett jubileum...

Amióta elkezdtem vinni ezt a filmes blogot, mindig is arra vártam, hogy milyen jó lesz előrukkolni az emlékeimmel, a korhű dokumentumommal, amikor eljön 2017...

...és bakker, majdnem elfelejtettem. :gyagya: :-OOO

Szóval, nem sikerült pontosan 30 évvel később megemlékeznem, hanem 30 éves és 6 hónapos jubileumot ünnepelünk most: mi, együtt, valamennyien. :sör:

Ugyanis 1987 januárjában (16 17* éves és 1 hónapos koromban :-) ) egy lelkesült randi után (moziba hívtam a lányt, aki el is jött velem - de részéről sajna' ennyi volt...), hogy valami emlékem legyen, felírtam egy füzetbe, hogy mikor, és milyen filmet néztünk meg. "Vele". :-) :-P

Ám miután a hölgy gyorsan rövidre zárta még csak nem is nagyon bimbódzó kapcsolatunkat, szerelmi napló helyett nagyon gyorsan filmes naplóba váltottam a fel- és bejegyzéseimet.

És a filmek iránti szerelmem azóta is töretlen. :-)))

Tehát, most bemutatnám nektek ezt a páratlan kordokumentumot, aminek megsárgult lapjai örök emléket állítanak a filmek szürke eminens szerelmesének. :-)

Talán nem véletlen, hogy bár 107 108* évvel később, de pontosan ugyanazon a napon születtem, mint Georges Méliés, akinek Martin Scorsese állított csodálatos emléket "A leleményes Hugo" című fantasztikus alkotással. :thumbsup:

Nos, eme könnyed pávatánc ;-) után végre bemutatom nektek a nevezetes, "Filmes füzetemet". :sör:

Következzék hát egy szerény, 30 éves és 6 hónapos galéria, amit remélem, ti is érdeklődő vigyorgással fogtok végiglapozni, ahogy én tettem. :-) :sör:



*= Köszönet Elegosnak a jogos észrevételekért! :sör: Most már komolyan jövök Neked egy Charlie Firpo-val - épp tegnap ittam egyet, szerintem atomkirály. :-)

5 megjegyzés:

  1. Nosztalgikus érzés azért ezeket a filmcímeket olvasni...
    Happy anniversary! :)

    VálaszTörlés
  2. :sör:
    :-)))

    Öregszünk, hogy a fene enné meg... :-)))

    (Dáviddal pont ma néztem meg a Terminátort (1984), sz'al, valahol... körbe érnek a dolgok. Ez azért szép az öregedésben. ;-) :sör: )

    VálaszTörlés
  3. Látom, hogy a Conan II külön ki van nagyítva. Én talán egy fél évvel előbb láttam videón, nekem is nagy kedvencem volt, különösen a zenéje fogott meg. A film alapján írt paródiaregényed pedig szenzációs, én évente újraolvasom, de még mindig nagyon szórakoztató.

    Ami az évfordulót illeti, valahogy az évszámok nem stimmelnek. Ha 1987 januárjában 16 éves és 1 hónapos voltál, az 1970. decemberi születésre utal, Melies viszont 1861 decemberében született, ami nem 107 évvel előbb történt.
    Eddig úgy tudtam, 1969. decemberi vagy, ami végül is megfelel a két előbbi adat számtani átlagának.

    Jó ötlet volt ez a mozis füzet. Kár, hogy én nem írtam ilyesmit, én is szívesen visszanézném, mikor és milyen filmeket láttam annak idején.
    Hány ilyen mozis füzeted maradt fenn?

    elegos

    VálaszTörlés
  4. Elegos... :-)))

    Óh, anyám, borogass... :-) Teljesen igazad van - nem véletlen, hogy a novelláimban is Te veszed észre mindig a tévedéseket, ellentmondásokat, hiányosságokat. :sör: :pezsgő:

    Én meg ékesen és fényesen bizonyítottam a fentiekkel, hogy már egy szenilis, diszkalkuliás vénember vagyok, aki teljesen belehülyült az állandó mozizásba és filmezésbe. :-)))

    Legyen ez elrettentő példa az ifjú korosztály számára! Ne nézzetek filmeket, ne olvassatok könyveket, csak nyomogassátok tovább bőszen a telefonjaitokat, feltörekvő ifjúság! :-P ;-)

    De térjünk vissza a jelen megvénült diszkalkuliásához, hozzámhoz :-P :-).

    Javítom a jogos észrevételeidet. :sör:
    4
    Füzetek:

    5 db ilyen füzetem van, de - amint az első képen látszik - ezeket összeillesztve ízlésesen összeragasztottam :-) , hogy kevésbé veszítsem el.

    Mivel a naplóvezetést 41-12-es (dolgozat)füzetbe kezdtem, igyekeztem ilyeneket venni, ám a harmadik füzet betelése után hirtelenjében nem kaptam ilyet.

    Ekkor kénytelen-kelletlen átálltam a 21-32-es füzetekre, amiből kettő van összeragasztva - de a második már nincs teleírva.

    Az utolsó bejegyzésem:

    1997. december 31. /szerda/ Video:

    My Fellow Americans
    /Álnokok és elnökök/
    /Jack Lemmon, James Gardner, Dan Aykroyd/

    Azaz 11 évig (számoljon valaki utána(m), plz! :-) ) vezettem ezt a filmes naplót.

    Mindig arra gondoltam, hogy egyszer majd fontos lesz és értékes... :-) Lehet, hogy beleteszem majd egy időkapszulába, és elásom a kert végibe'... :-)

    A barcikai ősanya megtalálása ehhez képest smafu lesz, ha valaki 2324-ben felleli!
    :-)))


    ...és még nem beszéltem a 15(!!!) db - átlagban 60 oldal/füzet - többi füzetről, amikbe pedig a novelláimat, íráskezdeményeimet, agymenéseimet jegyeztem fel.

    Van, amelyikre büszkén rá van írva:

    I. KIADOTT ÍRÁSOMAT TARTALMAZZA!
    :-)

    Majd jövőre, az első írásom nyomtatásban való megjelenésének huszon... izé... pont harmincadik évfordulóján (HA(!) jól számolok... amire a fentiek szerint nincs sok esély :-P :-) ), majd azokból is lefényképezek párat. :sör:

    VálaszTörlés
  5. Szerintem az időkapszulába inkább a novelláidat és az íráskezdeményeimet pakold bele, de csak miután a legjobbakat beszkennelted vagy lefotóztad.:-)
    Én kíváncsi lennék néhány korai próbálkozásodra is, biztosan azok között is lapul néhány gyöngyszem. :-)
    Szóval, nem kell még egy évet várnod az első megjelent írásod (Zűrös egy éjszaka, 1998 március) huszadik évfordulóra.

    elegos

    VálaszTörlés