2017. március 5., vasárnap

Fantastic Beasts and Where to Find Them – Legendás állatok és megfigyelésük & Doctor StrangeGyorsan összeütök egy rivjút: csak gyűlnek-gyűlnek a fejemben a beszámolásra váró filmek, de amikor írni van időm, inkább a novellámon dolgozok, szóval: sry. De most pár szó a legrégebbiekről.


Fantastic Beasts and Where to Find Them – Legendás állatok és megfigyelésük


Nem vagyok valami nagy rajongója a Harry Potter univerzumnak (franchise-nak), és csak amolyan (félreértelmezett) kötelességtudatból néztem egy darabig a filmeket… aztán szépen kikoptam belőlük. :-P

Katicám volt(?) nagy Rowling-rajongó (ódákat mesél azokról a Karácsonyokról, amikor a karácsonyfa alatt teát szürcsölgetve olvasta a legújabb Potter-könyvet: „azok voltak a régi, szép idők! ahh…” ;-) :-) ), ezért neki akartam kedveskedni azzal, hogy leültem mellé a Fantastic Beasts-re.

Erre most én mondom azt, hogy szerintem (szerény, nyomott, egyvágányú véleményem szerint) ez a legjobb Rowling-film. :sör: (Talán pont azért, mert Harrynek nincs nyoma benne...)

Oké, a zárójeles megjegyzésem túlzás, vissza is vonom. :meaculpa:

De nem azért, mert annyira nem akarnám bántani Harryt :-P, hanem azért, mert ezzel a megjegyzéssel éppen Fantastic Beasts-et degradálom le: és azt nem szeretném. :sör:

Megmondom, miért működik-működött nekem ez a film: mert végre volt benne egy _szerethető, emberi, mugli/magnix/hétköznapi ember_ karakter, a saját pékség álmát dédelgető Jacob Kowalski* (Dan Fogler) személyében. :sör:


Valamint volt benne végre egy kedves, tiszta, csillogó szemű, végtelenül szerethető gondolatolvasó lány Queenie Goldstein (Alison Sudol) bájos megszemélyesítésében. :flowers:


Valamint a színes, különleges varázslények/állatok sokasága is rendkívül sokat dobott számomra a film élvezeti értékén. :respect:

Oké, a „kleptomániás kacsacsőrűemlős”, a niffler (furkász) kifejezetten idegesítő volt :-PPP és túl sokat is szerepelt. :-///

De a többiek…! :amazing:

Occamy, Billywigs, Demiguise…
 

Thunderbird


Swooping Evil


Bowtruckles

A történet mondjuk a szokásos volt: egy gyerekembert „dementorrá” nyuvaszt a sötét mágia, és emiatt a rosszak és a jók is el akarják kapni. Szokásos „harrypotteres” félelmetes jelenetek, és Jó-Rossz küzdelem… és sajnos, néha nem lehet megkülönböztetni őket egymástól. :-P

Ám Kowalski és Queenie életet, értelmet, emberséget és fényt visznek a filmbe, ami szerintem egy szinttel feljebb emeli az egészet a szokásos „harrys nyomortól”. :thumbsup:


Még egy pár szó a főszereplő Newt-ról (Eddie Redmayne). Elvileg neki kellene vinnie a filmet, de igazából a végéig sem tudtam rájönni, hogy az elkötelezett tudós, és varázsállat-mentő mágus azért olyan felelőtlen az állataival, mert szórakozott professzor (bakker! akkor ne mászkáljon halálos állatokkal a bőröndjében, mert hirtelen közveszélyes ámokfutó lesz…! :-OOO ), vagy csak szimplán olyan hülye, mint az idióta külföldi (és magyar…) egzotikus (és halálos) állatot tartó, ön- és közveszélyes hobbisták, akik királykobrát, tigrist, aligátor teknőst, kockás pitont tartanak otthon, és amikor „kis kedvencük” felfalja, megöli őket (és a fél szomszédságot…), akkor bambán néznek és azt mondják: „pedig eddig olyan kedves volt, még sosem csinált ilyet!”… :-OOO

Szóval, Newt mindig a baj forrása, nem a megoldása – és állandóan fut valamelyik megszökött és veszélyes kedvence után. :gyagya: :-P Nem nagyon sikerült neki belopnia magát a szívembe…

De a film ettől még működik: és nekem meglepően kellemes élmény lett. :sör:Doctor Strange


Marha szerencsém van ezzel a rivjúval (ha már a filmmel nem volt… :-((( ), ugyanis rohadt gyorsan le fogom tudni.

Pár hete van már, hogy megnéztem (nem sokkal a „Hacksaw Ridge” előtt), és akkor arra gondoltam, annyit ér a Hacksaw-val összehasonlítva, mintha aranyrögöt néznénk a lócitromhoz. :-PPP

…most meg, amikor kitaláltam, hogy csak írok róla pár sort, határozottan gondolkodóba is estem, hogy „…mi a fenéről is szólt?!”. :-PPPPPPPP

Na, szóval, szerintem pont ennyit is ér ez a film, hogy két héttel később már egy hangra se emlékezz belőle. :-PPP

Benedict Cumberbatch és Mads Mikkelsen pedig… rendesen lefeküdtek a lóvéért a „hálivúdnak”. :-///

Azt hiszem, ezt egyszer már nagyon fogják bánni – mert az érte kapott pénz elfogy: a szégyenfolt meg örökre megmarad…


*Kowalski = azért ez érdekes, hogy mennyire szeretik ezt a nevet a filmesek.  (Csak a „nagy”  – ismertebb – filmeket emelem ki, amiben szerepelt ilyen nevű karakter.)

1951 – A Streetcar Named Desire – A vágy villamosa
1971 – Vanishing Point – Száguldás a semmibe
1982 – Blade Runner – Szárnyas fejvadász
1987 – Roxanne
1991 – Hot Shots! – Nagy durranás
2005 – Madagascar – Madagaszkár
2008 – Gran Torino
2013 – Gravity – Gravitáció
2016 – Fantastic Beasts and Where to Find Them

1 megjegyzés:

 1. fantastic beasts megashare9 and Where to Find Them on los movies is a spin-off of the highly successful Harry Potter-franchise. Naturally, there were great expectations for this first part of a whole new franchise in the J.K. Rowling's wizarding world and I can honestly say that it delivers everything you would dreamed of.
  From minute one the movie gets you on a journey with great visuals, very recognizable music and great performances from Eddie Redmayne and Dan Fogler. From now and then you get the, sometimes funny, sometimes smart references to Harry Potter, but nevertheless is this a movie that can totally stand on it's own.
  See more:
  fifty shades of grey putlocker
  moana putlockers
  Pitch Perfect 2 putlocker

  VálaszTörlés