2014. április 15., kedd

Blue Jasmine & Bad Asses & Brooklyn Nine-Nine – Nemszázas körzet s01e16-e22

Blue Jasmine
 

Valahogy… csalódás. Hogy ne kerülgessem sokáig a forró kását. :-/

Kedvenc Woody Allen-ünk a 79. évében ballag :sör: de azt hiszem, talán nem túlzás kijelenteni, hogy esetleg már túl lehet a legjobb évein.

Én a magam részéről kisebbfajta csodaként éltem meg, hogy 2011-ben mekkorát dobott (még) a „Midnight in Paris – Éjfélkor Párizsban” mozival. :thumbsup: :respect:

De a 2012-es „To Rome with Love – Rómának szeretettel” már nem sikerült ilyen jól…

…és a magam egyvágányú részéről azt mondom, hogy hiába szórták meg Cate Blanchett-et Oscarral a Blue Jasmin-ért – ez még a „To Rome…”-nál is gyengébb darab. :-///

Legfőbb bajom ezzel, hogy: ez egy olyan film, ami nem hordozza magán az általam (általunk?) oly annyira szeretett Woodys stílusjegyeket.

Nem érzem, nem találtam benne Woody humorát, iróniáját, és öniróniáját, az entellektüel monológokat… :-///

Valójában ez egy dráma volt a javából. Jasmin tündöklése és bukása.

Valahogy, nem egy ilyenre számítottam, amikor leültem Woody Allen fémjelezte film elé. :-///

Olyan szomorú az egész, és percről-percre egyre szomorúbb, kilátástalanabb, és amikor egy kicsit felragyogni látszik a nap – hát nagyon gyorsan újra be is borul.

A vége pedig… igazi mélypont a főhősnek.

Az egyszeri nézőt meg a kút mélyére nyomják, és jól ott hagyják. :-///

Ha számítottunk volna erre, akkor talán nem olyan nagy a pofon… de nem számítottunk. :-(((

Hiába szerepel benne a nálunk/nekünk ikonikus Andrew Dice Clay és kedvenc kuzinunk Louis C. K. – nem, ők sem hoznak vidámságot.

A fene vigye el: most is egészen elment a kedvem, ahogy írom róla a rivjút. :-///


Bad Asses



Oké, nem voltam bealélva az első résztől, de valahogy mégis volt kedvem a második etaphoz – pedig ez már _annyira_ ;-), hogy „direct to video”.

És ami vicces – még valahol tetszett is. ;-) :-)

Danny Trejo és Danny „Énmártúlöregvagyokehhez!” Glover egész jól elmarháskodnak – és mivel ketten együtt 136 évesek, joggal el is mondhatnák magukról, hogy „már túl öregek ehhez”. ;-)

De persze nem mondják: inkább lepofoznak mindenkit, és mindketten megszerzik a lányuk, vagy inkább unokájuk lehetne bombanőket. ;-)

Persze, én legyek az utolsó, aki sajnálja ezt tőlük. :sör:

Semmi kis marhaság: adok-kapokkal, pár beszólással, finom („öreguras” ;-) :sör: ) _akciókkal_. :-)


…valahogy mégis jobb kedvre derített. :sör:
:-)))


Brooklyn Nine-Nine – Nemszázas körzet s01e16-e22

Határozottan remek kis évad volt. :thumbsup:

És engedjétek meg nekem, hogy az évad elemzése helyett inkább a következő szezonon merengjek el egy kicsit.

Ugyanis az utsó rész olyan csavart hozott, hogy határozottan gondolkodóba estem, hogy vajon akkor mi lesz a következő évaddal…?!

Mert kedvenc Jake Perraltánk/Andy Sambergünk olyan helyzetbe került, ami a következő évad felállását teljesen megváltoztat(hat)ja.
 

Persze, lehet olyan is, hogy a második szezonban „(cápát)ugrunk” és már túl is van Jake/Andy a nehezén, és minden megy tovább a régi kerékvágásban – de ezt nem nagyon hiszem.

Az egész 22. rész arra volt felépítve, hogy Jake-et új helyzetbe hozzák, szóval, nem nagyon hiszem, hogy ezt azonnal el akarnák dobni a következő etap elején.

Ám akkor mi lesz a többiekkel…?

Vagy konkrétan két szálat terveznek? Egyik Jake-ről, másik az őrs, a megszokott, és megszeretett karakterek mindennapjairól…?!

Vagy a többiek mindennap találkozni fognak Jake-kel?! Ezt se nagyon hiszem – hisz a helyzetbe hozás pont arról szólt/szólna, hogy _ne_ találkozzon nap, mint nap a többiekkel!

Azt se hiszem, hogy a többiek a következő évadból kimaradnának, és Jake kapna teljesen új játszótársakat. Kapni fog párat, nem vitás – de nem hiszem, hogy a régiek teljesen a háttérbe szorulnának: hiszen eddig egész epizódok voltak egyikükre-másikukra ráépítve! Sőt, olvashattuk a junkie-n, hogy Scully (Joel McKinnon Miller) és Hitchock (Dirk Blocker) is megkapták a második évadra az „állandó” státuszt.

Szóval, nem tudom, hogyan akarják ezt megoldani/feloldani.

Az biztos, hogy (egyelőre/egy darabig) nem folytatják az első évadban megszokott epizodikusságot, hanem új vizekre eveznek.

És ez nekem határozottan ínyemre van. :sör:

Nem tudom, hogy mi fog belőle kisülni – de izgatottan várom a második évadot. :thumbsup:

…és tuti, hogy azt már heti rendszerességgel nyomon fogom követni! :sör:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése