2022. április 28., csütörtök

Az Ipoly Tésánál...

 ...ezekben a háborús, fojtogatóan nermocskos, náci ideológiával és állami agymosással terhes időkben csak az Ipoly parton tudok megnyugodni, elcsöndesedni - levegőt venni.

Tésánál pedig különösen gyönyörű az Ipoly.













2022. április 3., vasárnap

Berzevici Zoltán Pusztaberkiben járt...

 ...és megajándékozott bennünket fantasztikus dalaival, megnyerő, közvetlen személyiségével. :respect:


Köszönjük a csodálatos élményt, Zoli! Reméljük, lesz máskor is szerencsénk, hogy élőben hallhassunk... :ihopeso:


2022. április 2., szombat

Kik csinálják a háborút?

Még ezekben az ocsmány, háborús, nermocskos, agymosott időkben is képesek lehetünk meglátni a rajzfilmekben megbújó áthallásokat: és felismerhetjük és kiröhöghetjük benne az orosz elmebeteget és a magyar csicskását: mint például a Csészefej és Bögrearc című sorozatban.

 

Hát nem teljesen ugyanolyan az Ördög és a Csatlósa, mint az orosz tömeggyilkos és magyar idomított házikedvence? :-P :-D A képek címei mondjuk lehetnének: Ukrajna előtt, Ukrajnában, és Ukrajna után. :-)

És bár a Csészefej és Bögrearc 2022-es sorozat, de feledhetetlen Romhányi Józsefünk 1973-ban(!!!) megírta a Mézga Aladár különös kalandjaiban ennek az elmebeteg háborús bűnösnek az utópiáját, és innen megtudhatjuk, hogy miért lett a gyerekgyilkos, népirtó orosz hadsereg betűjele a „Z”.



 Ő pedig nem más, mint Vlagyi... izé... Zé, zsandár-dandár tébolynagy:

És hogyan is beszél ez a kedves, antipatikus illető?

„A háborúnak célja nincs: de az szent! Dicsőség! Győzelem! És ha nem lenne háború nem adományozhatnék magamnak kitüntetéseket.”

„A hadihelyzet válságos. Felbocsátom a Szuperpiócát: pusztuljon minden! Hulljon szét a Szuperbellum bolygó, de vesszen Üpszilon vezér-ellenbátornagy! Ááá, menekülés lehetetlen! Bolygónk meghadirokkan. Szétszóródik az örök harcmezőkön… De a győzelem Zé, zsandár-dandár tébolynagyé!”

 

Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai (1973) - Superbellum című epizód.