2023. október 29., vasárnap

Castlevania: Nocturne s01 and Nordfor sola – North of the Sun and Free to Play

Nem igazán filmezek/sorozatozok mostanában, de azért (…marha lassan…) csak összegyűlt pár dolog, amiről érdemes írnom pár szót.

 

Castlevania: Nocturne s01

Visszahozta az érzést, amiért megszerettem anno a Castlevaniá-t. :sör:

Gyönyörű rajzok, gyönyörű tájak, szerethető hősök, félelmetes ellenségek, és szörnyetegek, dögivel – akikeket hőseink véresen lehentelnek. :thumbsup:

…és a Belmontok híres-hírhedett korbácsa… Gyermeki, Tenkes kapitánya-rajongó énem lubickoló öröme. :csörrr-csirrr: :sitty-sutty: :-)

És magyar vonatkozás: Báthory Erzsébet, mint Főgonosz. :eeekkk: …mindegy…

(Illetve: nem mindegy. Minden kutatás azt igazolja, hogy az ellene felhozott vádakban ártatlan volt – kínvallatás során csikarták ki a rá terhelő „vallomásokat”, valódi perre soha nem került sor, az _ellene valló koronatanúkat_ kivégezték(!), és Báthory Erzsébetet saját kastélyának egy ablaktalan szobája élve befalazták. Vélemények szerint valószínűleg Thurzó György nádor vetett szemet vagy az asszonyra, vagy a vagyonára, ami Nádasdy Ferenc (a korszak egyik legtehetségesebb hadvezére és az ország egyik főura) özvegyeként valószínűleg olyan nagyságú lehetett, hogy érdemes volt érte megkínozni százakat, valamint bemocskolni és megölni egy ártatlan asszony. A világ pedig emlékezzen rá vérben fürdő szörnyetegként… No comment. Pedig mondanám…)

Ettől eltekintve Richter Belmont története izgalmas, pörgős, lendületes – a szörnyeket „kovácsoló” pap pedig olyan életszerű, hogy szerintem ma is létezik ilyen. (Csak nézzünk körül kies hazánkban…)

Olrox, az azték vámpír karaktere pedig igazi unikum. És legalább nem bánt meg semmilyen, jelenleg is létező nemzetet. Ugye.

...

Rögtön toltam volna a folytatást – és a Netflix szerint lesz is, szóval: várós.

 

Nordfor sola – North of the Sun


 Két srác kitalálja, hogy a kilenc hónapot egy elszigetelt norvég öbölben töltenek – önellátással és… szörfözéssel.

Így elsőre ez egy kellemes elmebajnak hangzik, szerintem. Vagy az öngyilkosság egy kifinomult formájának… de nem az. A srácok túlélést és természetközeliséget tanulnak, a külvilág helyett önmaguk felé fordulnak, elcsendesednek… és egy csodálatos élménnyel gazdagodnak.

És nem mellesleg: 3 tonna(!!!) szemetet szednek össze, amit a tenger sodor az öbölbe.

Nem lettem volna a helyükben – de nagyon sok pillanatot irigyeltem tőlük. :respect:


Felemelő, szívderítő doku. :sör:

 

Free to Play

 

Egy gémerekről szóló doku, és tetszett. :eeekkk:

Nekem, aki folyton veszekedtem és veszekszek a gyerekeimmel, hogy a játék nem lehet az életük… :gyagya:

Oké, ez egy „szegény ember legkisebb fia”-történet, és tényleg meglepett a végkifejlet.

Nem mondom, hogy ezek után bátorítom a srácaimat, hogy tolják éjjel-nappal :-P… de az tetszett, hogy legalább egy valakinek bejött, aki így csinálta.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése