2020. április 16., csütörtök

Home Before Dark s01


Ez van, amikor a karanténban az ember – a sorozatrajongó – keres valami ínyére valót… és rádöbben, hogy a Netflix, Apple, Amazon, HBO, Disney+, meg a tököm tudja miféle brandek ezernyi sorozata között jó, ha ki tud fogni egyet-egyet, ami _tényleg_ remek, és érdemes a ráfordított időre.

Mert az, hogy van idő sorozatozni, az nem azt jelenti (legalábbis nekem), hogy minden szart meg fogok nézni, amit elém löknek.

„Én nem szeretek sorozatot nézni, hanem IMÁDOK sorozatot nézni, és ami nem tetszik, azt kaszálom a francba.”Anton Ego után szabadon… :-P :-)

Tiger King…? Bőven a hype előtt kezdtük nézni. Három részig. Aztán abban maradtunk, hogy köszi, nem kell több. :-PPPPP

Devs…? Öt részt nyomtunk le a torkunkon… Aztán abban maradtunk, hogyha ez ennyire fizikai fájdalom, akkor inkább hagyjuk. :-///

McMillions…? Három, vagy négy rész… Aztán köszönjük szépen, elég. :-PPP

Tales From the Loop…? Egy rész. Eltúlzott, elnyújtott, unalmas, művészieskedő… Hagyjuk lógva egymást. :-PPPP

Motherland: Fort Salem…? Egy rész. Boszorkányok. Young adult. Kö... ööö... inkább nem köszönöm. :-P

Murder Mountain…? Ezt végignyomtuk. De nem kellett volna. Idő- és életrabló. :-////

Itt már azért eléggé szakadozott a cérnánk, bevallom :-///// sorozatot _akartunk_ nézni, olyat, ami részről-részre, estéről-estére a képernyő elé szögez.

Miért nem találunk ilyet?! Mikor annyi sorozat van, mint a szemét…?!?! :-OOOOOO

És ekkor vágtunk bele a…


Home Before Dark s01



A rohadt életbe’…! A büdös francba!!! :sör: :respect: :-)))

Ugye, hogy lehet kurva jó sorozatot is csinálni?!?! Ugye, hogy van ilyen?!?! Ugye, hogy érdemes volt keresni, kutatni, nem megállni, és nem tölteni az időt maszlagokkal?!?!

Estéről-estére néztük. Remegő gyomorral, izgulva, lelkesedve, dühöngve – néha legszívesebben megöleltünk volna valakit… aztán másvalakit meg úgy vágtunk volna pofán, hogy a fal adja a másikat!!!

Istenem, de remek kis sorozat volt!
 

Bevallom, kishitű, pesszimista, hitetlen vagyok már – láttam annyi jól induló sorozatot, ami szép lassan ellaposodott, szétesett, és féltem, hogy a Home Before Dark is ide fog jutni.

Hogy ezt a brutál kutatást, keresést, fájdalmat és félelmet nem lehet jól lezárni, nem lehet neki olyan befejezést keríteni, ami elégedettséggel töltene el valakit. Bárkit. Akárkit.

Erre… amikor az utolsó rész utolsó 15 percét sírva néztük… majd lement a végefőcím… azt mondtuk: ez egy elképesztően remek sorozat volt. Egy kurva jó sorozat.



Letehetetlen, feledhetetlen. :megarespect:

Hilde Lysiak (napjainkban 13 és fél éves) létező és élő ifjú oknyomozó újságíró történetei alapján készült a széria – amiben a végtelenül szerethető Brooklynn Prince formálta meg a filmbéli Hilde Liskó-t.


A főszereplő kiválasztása Alfa és Omega volt ebben a sorozatban: ha ezt jól castingolják, minden rendben van – ha rosszul, vége az egésznek… És Brooklynn Prince telitalálatnak bizonyult. :thumbsup:
De aligha tévedek, hogy a többiek is tökéletesen lettek kiválasztva: Jim Sturgess (Matt Lisko), Abby Miller (Bridget), Aziza Scott (Trip)...
  


...Joelle Carter (Principal Collins), Reed Birney (Sylvester) – és a nagy kedvencem: Michael Greyeyes (Sam Gillis)


…és nem akaródzik (mert annyira bevonódtam a történetbe, mea culpa), de fel kell említenem a két Briggs rendőrt, apát és fiát is: Louis Herthum és Michael Weston – akik nagyon remekül hozták a karakterüket. Huhhh… néha meg tudtam volna fojtani mindegyikőjüket… :meaculpa: :sör:

Nagyszerű sorozat volt a Home Before Dark – lehet, hogy folytatják is, nem tudom… van benne potenciál… –, de így is tökéletes, amit kaptam. :respect:


…és most megint kezdhetek keresni, hogy valami olyan sorozatot találjak, ami felér erre a szintre…

10/10

Nehéz lesz, melós és időigényes a keresés: de megéri kivárni. :sör:

Must see.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése