2022. október 9., vasárnap

The Lord of the Rings: The Rings of Power – A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi s01e07

Nem is tudom… ostobaság… de előre fáj a szívem, hogy mennyire fog hiányozni (talán két évig is…!!!) ez a sorozat, miután jövő pénteken megnézem az évadzárót…

…talán… talán az lesz a legjobb, ha elkezdem újranézni a hat, legendás filmet: mert nem akarom újra elveszíteni ezt a csodálatos, semmihez sem fogható feelinget. Amiről 2014-ben azt hittem vége, hogy örökre elveszett, nem lesz több, nincs tovább. Nem akarok elbúcsúzni ezektől a nagyszerű, szeretnivaló, szívembe zárt karakterektől – akikkel együtt sírtam, együtt nevettem, együtt féltem, együtt meneteltem… akikkel együtt dobbant a szívem.

Durin és Elrond barátsága olyan emberi (elfi-törpei, értsd jól :sör: ), olyan tiszteletre méltó, annyi szeretetteljes csipkelődéssel – mégis, olyan egymás iránti elköteleződéssel teli, ami megvidámítja, felemeli az egyszeri néző szívét, lelkét.

„IV. Prince Durin: Elrond!!!”

„IV. Prince Durin: I always thought you were a mite Dwarvish for an Elf.”

 

A gyaplábúak. Mindig imádtam, amikor róluk szólt a történet. Aprónépek – hatalmas szívvel. Nori személyes kedvencem, de mindenkit a szívembe zártam közülük – most pedig az (eddig) utálatos Mályváról is pozitívra fordult a véleményem.

„Malva Meadowgrass: Brandyfoot girl was right to help him. Was right all along. And if you think Malva Meadowgrass is too proud to admit it, well, what's the good of livin', Sadoc, if we aren't livin' good?” 
„Sadoc:  You know, Malva, just once... once, it would be grand if you weren't right all the time.I'll fetch provisions and get me stick. I'm comin' with ya. It doesn't matter anyway, we're all gonna die.”

 

És Largo… a drága, csupaszív LargoHajnalka vezeti a családot erős szívvel és akarattal, Nori benne a lélek, a tiszta gyémánt… és Largo csak ballag mögöttük, támasztva a hátukat. Ám most megszólalt – és csodálatos dolgokat mondott.

„Largo Brandyfoot: We're Harfoots! Look, we don't slay dragons. Not much for diggin' jewels. But there's one thing we can do, I warrant, better than any creature in all Middle-earth. We stay true to each other. No matter how the path winds, or how steep it gets, we face it, with our hearts even bigger than our feet. And we just keep walkin'.”

És elindul a négy kis gyaplábú, hogy megmentsék barátjukat, a félelmetes, szótlan, csodatévő Óriást – a gyilkos, érzéketlen mágusoktól, akik pusztítani jöttek erre a világra.

 


„Nori: Think we'll be able to find him? 
Sadoc: He's a bloody giant. How could we miss him?”
 

Ebben az epizódban Durin és Elrond, valamint a gyaplábúak szála volt különösen erős – ám Míriel régenskirálynő újfent kapott egy felemelő szózatot.

 

„Queen Regent Míriel: Do not spend your pity on me, Elf.  Save it for our enemies. 
For they do not know what they have begun.”

 

Nem lehet, képtelenség erre a részre is 10/10-nél kevesebbet adni. :respect:

 

Amit tudok Jeff Bezosról, az bőven elég arra, hogy… hm… ne tartsam egy „tiszteletre méltó úriembernek”.

De amit a Rings of Power sorozatért tett, azt muszáj a javára írni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése