2019. október 19., szombat

…még egy kis sorozatozás…


Mivel is fejeztem be legutóbb?

„(És még előttünk van a „Criminal: Germany” és a „Criminal: Spain” is – várakozásom és elvárásaim az egekben. :sör: )”

Biztos voltam benne – mert én már csak egy ilyen optimista, pozitív személyiség vagyok… :-PPP –, hogy képtelenség lesz megugrani a lécet a „Germany”-nek és a „Spain”-nek.

Erre most azt vagyok kénytelen eskü alatt kijelenteni, hogy a négy ország közül a legjobb a „Germany s01” – a Legjobb, bakker!!! :sör: :respect: –, és hogy a négy ország 12 epizódja közül a legerősebb, a legütősebb a „Spain s01e02 – Carmen” lett. :leborul:

A magam faékszerű, vakondlyuk élményvilágából felkiáltva a fényre, csak annyit fűznék hozzá: döbbenet…
:sör:

Criminal: Germany s01


Mea culpa, mea maxima culpa. Mert az én szememben a skandináv és az angol krimi mindig a legerősebb, és amikor arra gondolok, azt mondom, hogy „német krimi”, mindig a Derrick, a Tetthely, a Rex felügyelő, és a Cobra 11 jutnak eszembe… :-///

De most már fel fogom emlegetni a „Criminal: Germany”-t is, és azt mondom mellé: „nono!”. :sör:

Az összes(!!!) Criminal legjobb karaktere Karl Schulz – akit a nagyszerű, de legalábbis zseniális Sylvester Groth kelt életre. :respect:

Karl-ban annyi keserűség, olyan kiégettség, annyi mélységes megvetés, olyan vérkopó-ösztön, és olyan kikezdhetetlen igazságérzet van, ami egyszerre teszi méltóvá a szánalomra és az irigységre.
 

És a páncéljai leges legmélyén ott lapul az elhallgattatott, eltitkolt, érzéketlenségre és rejtőzésre edzett – emberség és empátia.

Arcizomrándulásaival, testbeszédével olykor többet mondott, mintha tíz sorban el kellett volna mesélnie, hogy most hogyan is érzi magát.

És döbbenet, hogy 30 évvel a berlini fal leomlása után a németek egy olyan minisorozatot tesznek az asztalra, amiben még mindig nyers sebként lüktet az NSZK-NDK… hm… ha nem is „ellentéte”, de legalábbis „keserű kapcsolata”…

Az egyetlen hiba amit felróhatok neki: látványosan nem tudtak mit kezdeni a Florence Kasumba által alakított főnökasszony karakterével… :-/// Mindegyik ország nyomozócsapatát nő vezette, és mindegyik kapott egy-egy érdekes személyiséget, történetszálat – Florence Kasumbának nem tudtak mit kitalálni… :eeekkk:

De ettől eltekintve a Criminal: Germany zseniális lett úgy, ahogy van – a legjobb a négy ország felhozatalából. :respect:

Sylvester Groth
:amazing:


Criminal: Spain s01

Gondolhatod, hogy az agyonverősen ütős „Germany” után milyen esélyt adtam a „Spain”-nek?!

Aha, pont annyit. :-P :-)


…és amikor a legnagyobb döbbentemre folyni kezdtek a könnyeim a s01e02 – Carmen epizód végén… akkor csak azt tudtam magam elé nyögni: „aztabeborult…” (lehet, hogy nem is pontos a szóhasználat, de valahogy így… :-P ;-) ).

Mert az a történet fájt. Nem úgy, mintha hasba vágtak volna – hanem úgy, mintha hasba szúrtak volna egy disznóölő késsel. Amit jól meg is forgatnak bennem a végén…



És basszus, arra gondolsz… hogy ez nem is csak kitaláció… hogy létezik ilyen ocsmányság… még ennél százszor mocskosabb is… és arra gondolsz: hol van ilyenkor Isten…?


Nem lett a spanyol a legjobb széria (mert azt a németek húzták be :bier: ) – de övék a Legerősebb-Legütősebb Epizód. :respect:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése