2024. szeptember 19., csütörtök

Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su s01e11 – „The Gimmer of Truth”

Egy ideje újfent Scat ajánlására :sör: nézem a Shangri-La Frontier című animét.

Tetszik és szívesen kísérem figyelemmel, de most a 11. részben „The Glimmer of Truth” volt egy olyan momentum, amit eddig már vagy 5x néztem újra – de még egy párszor megnézem ismét, az tuti –, és ami miatt teljesen a szívembe zártam immár ezt az egészet.

Bocs mindenkitől: de nekem a legkedvencebb karakterem az egészben… Vysache, a Nyulak Birodalmának Királya – az Isteni Kovács.


Már az első pillanattól imádtam, amint megjelent – és ahogy Akio Ôtsuka az eszméletlen karcos orgánumán megszólaltatja. :respect: :leborul:

Ám most, a 11. epizódban kovácsolni kezd – és közben énekel egy fantasztikus kovácsdalt… egy olyat, amitől lehidaltam. :amazing:


…basszus… ha semmi másért nem éri meg az anime-rajongásom, azért érdemes volt néznem őket, hogy eljussak ehhez a sorozathoz és ehhez a dalhoz… :leborul:

Én, aki 2000-ben megírtam saját ódámat a kardokhoz, saját kardvívó múltamhoz, „A Kard Szelleme” című novellámban („Cherubion Legendái” című antológia, 2000) – most olyan, mintha majd’ negyedévszázad távlatából… visszhangként felelne és felzengene nekem…

Vysache, az Isteni Kovács dala

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése