2024. július 26., péntek

Deadpool & Wolverine

 

Egy atipikus, extravagáns szerelmeslevél Wolverine-hez…

…amit nem tudom, hogy Ryan Reynolds, vagy maga Deadpool írt (vászonra).

De az biztos, hogy kibaszott jó. A legjobb Marvel-film 2019 óta: 10/10. :respect:

Épp a napokban panaszkodtam, hogy nézek egy-egy (elvileg) vígjátékot, de nem nevetek rajtuk: olyan „belső mosolyt” gerjesztenek. Legfeljebb… :-///

Én meg röhögni szeretnék: öblösen, önfeledten, fékezhetetlenül…

…ezt adta meg nekem tegnap este a Jó Isten – és a Marvel Jézus. (És nem: nem érzem ezt istenkáromlásnak. Ha nekem, hívőnek, nem az, te se sértődj meg rajta, bro. ;-) :sör: )

A Deadpool nem tisztel senkit és semmit: de eszméletlenül, teljes szívével, feltétel nélkül szereti Wolverine-t – őt kéri, hogy mentse meg a Világát, de közben minden másodpercben, minden egyes rezdülésben érezhető, hogy bármikor az életét adná Wolverine-ért. Már hogyha képes lenne meghalni, ugye… ;-) :-) 

Ez egy fantasztikus, eszetlenül szórakoztató roller coaster, amin fuldokolva röhögsz (ami miatt pár poénról, visszavágásról le is maradsz) – de hoz olyan pillanatokat, amikre nincs jobb szó, minthogy: EPIC. :leborul:

És az a töméntelen cameo, megjelenő ikonikus karakter, akik láttán – oké, különösen az egyikükén… – még én, a meglett vénember is majdnem összefostam a bokámat a döbbent gyönyörtől… :leborul:

Baszki… pedig nem is tudtam, hogy az a karakter ennyire fontos nekem… mikor volt már 1998?!... de amikor megláttam… öcsém… elakadt a lélegzetem… :amazing:

A fordítás, a töméntelen mennyiségben ránk zúduló verbális humor: oké, nincs mese – 11/10.

Zsenik írták a filmet – de minimum zsenik (Speier Dávid, jól sejdítem…?!) fordították, akik úgy odatették magukat, mint utoljára a „Trópusi viharban”. :megarespect:

Egyszerűen újra és újra meg kell nézni, hogy ki tudd minden szinten élvezni, mert úgy szórják rád a zúzós, szénné röhögtető mondatokat, mint gyerekek közé a fruttit (vagy inkább mostanában a háztetőről az ezerforintost, ugye… :-P ;-).

De talán az egyik kedvencem:

„- Mennyi idő alatt regenerálódsz?
 - Hogy… mit csinálok?!”
 :-DDDDD

 

Istenem…

Köszönöm Ryan Reynolds elkötelezettségét és megszállottságát, hogy kiharcolta a Deadpool-filmet/filmeket – és köszönöm Hugh Jackman-nek, hogy még egyszer Wolverinné vált a kedvünkért. :respect: :leborul:

És rohadt nagy a baj… tartok tőle, hogy ennek az élménynek a fényében minden más film szar lesz, amit még idén tervezek megnézni…

Deadpool & Wolverine
 :iconic:
 
 


...és a zenék, tesóim, A Zenék!!! :thumbsup:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése